Home » Știință » NASA va lansa o sondă către Soare în 2018 pentru a proteja Pământul de o activitate solară masivă ,,Aceasta va fi prima misiune în care vom zbura către Soare”

NASA va lansa o sondă către Soare în 2018 pentru a proteja Pământul de o activitate solară masivă ,,Aceasta va fi prima misiune în care vom zbura către Soare”

Publicat: 01.03.2017
NASA va lansa o sondă către Soare în 2018 pentru a proteja Pământul de o activitate solară masivă ,,Aceasta va fi prima misiune în care vom zbura către Soare”
NASA va trimite un robot către Soare pentru a analiza activitatea periculoasă a stelei, care ar putea reprezenta o ameninţare pentru existenţa umană. Sonda va zbura către suprafaţa Soarelui unde va face faţă radiaţiilor şi temperaturilor extreme.

Cercetătorii îşi doresc să trimită o sondă către atmosfera Soarelui pentru a înţelege mult mai bine vânturile solare şi materialele care sunt transportate de acestea în sistemul nostru solar, notează Mail Online

,,Aceasta va fi prima misiune în care vom zbura către Soare,” spune Eric Christian, cercetător NASA. 

Pentru a rezista în timpul misiunii, sonda, va trebui să suporte temperaturi de până la 1.377 grade Celsius. Aceasta va fi confecţionată dintr-un scut de carbon care va avea o grosime de 11,43 de centimetri. Până când experţii nu se vor apropia de Soare, nu vor putea prezice cu acurateţe vremea din spaţiu şi modul în care Pământul ar putea fi afectat. 

În urma misiunii ar putea fi prezis ,,un eveniment solar important,” susţine NASA. 

În cadrul unui studiu recent, experţii au descoperit că un eveniment solar important ar putea produce distrugeri în valoare de două trilioane de dolari doar în Statele Unite ale Americii. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase