Home » Știință » Care sunt cele zece cauze ale creşterii colesterolului şi care sunt simptomele acestuia

Care sunt cele zece cauze ale creşterii colesterolului şi care sunt simptomele acestuia

Care sunt cele zece cauze ale creşterii colesterolului şi care sunt simptomele acestuia
Publicat: 13.05.2017
De cele mai multe ori, colesterolul crescut este o consecinţă a stilului de viaţă dezechilibrat, aşadar poate fi prevenit! O dietă sănătoasă, exerciţiile fizice şi tratamentul recomandat de medic pot reduce semnificativ nivelul colesterolului şi, implicit, riscul de boli cardiovasculare.

Colesterolul este un tip de grăsime care se găseşte în lipide şi care poate fi periculos pentru inimă dacă se acumulează în exces. Nivelul crescut de colesterol poate favoriza dezvoltarea unor plăci de aterom pe vasele de sânge, care împiedică circulaţia normală a sângelui către organele vitale. Astfel, se poate ajunge la boli de inimă sau accident vascular cerebral!

Descoperă mai jos care sunt simptomele ce pot indica valori crescute ale colesterolului, dar şi cauzele ce pot favoriza creşterea nivelului de colesterol!

Simptome ale colesterolului crescut

Din păcate, nivelul crescut al colesterolului nu dă niciodată simptome timpurii, ci doar atunci când se formează plăcile de aterom pe vasele de sânge, deci destul de târziu, când inima este deja în pericol.

Un simplu test de sânge îţi va dezvălui nivelul de colesterol din organism, aşa că nu ezita să îţi faci analizele anuale. Valorile peste 240 miligrame/dL sunt cele care ar trebui să te îngrijoreze.

Citeşte continuarea pe CSID.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Exista si al treilea tip de colesterol, cel mai nociv

Nivelul de colesterol ar trebui monitorizat încă din jurul vârstei de 30 de ani

Optimismul şi colesterolul: oamenii de ştiinţă au descoperit între ele o legătură neaşteptată

3 alimente care te ajută în lupta cu colesterolul

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase