Home » Știință » Un tânăr de 18 ani a proiectat cel mai uşor SATELIT din lume. NASA a declarat că va lansa invenţia în spaţiu

Un tânăr de 18 ani a proiectat cel mai uşor SATELIT din lume. NASA a declarat că va lansa invenţia în spaţiu

Publicat: 18.05.2017
Un adolescent din India a câştigat o competiţie internaţională, realizând unul dintre cei mai uşori sateliţi din lume. NASA doreşte să îl lanseze luna viitoare.

Satelitul cântăreşte 64 de grame şi va realiza o misiune suborbitală timp de patru ore, informează Science Alert. După ce va fi plasat în microgravitaţie, principalul său scop va fi de a dovedi durabilitatea unui material atât de uşor, realizat cu imprimantă 3D. 

,,Va avea un nou tip de computer la bord şi opt senzori pentru măsurarea acceleraţiei, rotaţiei şi a magnetosferei Pământului. Satelitul a fost construit de la zero,” afirmă tânărul de 18 ani, RIfath Shaarook. 

Shaarook şi-a înscris invenţia în competiţia Cubes in Space,  sprijinită de NASA şi Colorado Space Grant Consortium. Provocarea a constat în inventarea unui dispozitiv care să încapă într-un cub de 4 metri şi să cântărească 64 de grame. Cel mai important aspect fiind utilitatea lui în spaţiu. 

Pe 21 iunie va fi lansat într-un zbor suborbitar, fiind online şi operaţional timp de 12 minute. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase