Home » Stiinta » VIDEO A fost creată harta ce îţi arată locul perfect unde ar putea fi construită prima colonie de pe Marte

VIDEO A fost creată harta ce îţi arată locul perfect unde ar putea fi construită prima colonie de pe Marte

Autor: Oana Bujor 04.12.2018
VIDEO A fost creată harta ce îţi arată locul perfect unde ar putea fi construită prima colonie de pe Marte
Pentru a determina cea mai bună locaţie pentru viitoarea colonie umană pe Marte, un grup de cercetători din cadrul Universităţii din Wageningen au realizat o hartă 3D ce prezintă diferite zone ce ar reprezenta un loc ideal pentru amartizare.

Ecologistul Wieger Wamelink şi studentul său Line Schug au combinat date colectate de NASA şi de către specialiştii Universităţii de stat din Arizona. Tech Times notează că rezultatele acestui proces au ajutat la crearea unei hărţi animate ce prezintă o perspectivă agriculturală. Fiecare zonă prezintă detalii privind un anumit aspect al Planetei Roşii, precum compoziţia solului. 

De exemplu, una dintre hărţi dezvăluie cantitatea de calciu şi metale grele din sol, în timp ce altele furnizează informaţii despre clima, temperatura şi înălţimea solului. ”Abundenţa informaţiilor despre Marte a făcut posibilă crearea acestei hărţi,” a declarat Wamelink. 

Per total, specialiştii nu au detectat doar o locaţie perfectă pentru amartizare, ci şi mai multe regiuni perfecte pentru cultivarea legumelor. Aceste locaţii sunt reprezentate de culoarea albastru închis. Aceste zone sunt familiare, spune Wamelink, deoarece au fost locul în care au amartizat în trecut alte sonde de aterizare. Printre regiunile unde ar putea amartiza prima colonie umană se numără Acidalia Planitia, loc situat la nord de locul în care au amartizat navele Viking 1 şi Mars Pathfinder. 

Pentru a pregăti omenirea de o viitoare misiunea către Marte, Wamelink a studiat cum pot fi crescute culturi în sol asemănător cu cel de pe Planeta Roşie. Studiile sale au fost efectate între anii 2013 şi 2016. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: