Home » Știință » ”Suntem singuri în univers?”. Cercetătorii au descoperit un grup de planete pe care viaţa se poate forma

”Suntem singuri în univers?”. Cercetătorii au descoperit un grup de planete pe care viaţa se poate forma

Publicat: 04.08.2018
”Suntem singuri în univers?”. Cercetătorii au descoperit un grup de planete pe care viaţa se poate forma
Cercetătorii au identificat un nou grup de planete pe care viaţa s-ar putea forma precum pe Pământ.

Cercetătorii din cadrul Universităţii Cambridge au descoperit că şansele de dezvoltare a vieţii sunt legate de tipul şi intensitatea luminii pe care o primesc de la stea. Conform Independent, specialiştii au reuşit să izoleze un grup de planete care ar putea avea aceleaşi condiţii şi pe care viaţa ar fi apărut deja, în acelaşi mod. 

Publicat în jurnalul Science Advances, studiul sugerează că dacă o stea furnizează suficientă lumină ar putea duce la apariţia vieţii. Se pare că lumina UV alimentează o serie de reacţii chimice care sunt importante pentru apariţia vieţii. 

Conform specialiştilor există o serie de planete care au această cantitate de lumină UV. Multe dintre ele nu au doar tipul benefic de lumină, ci şi temperatura potrivită pentru existenţa apei în stare lichidă la suprafaţă. Împreună aceste planete reprezintă un loc perfect pentru căutarea vieţii extraterestre

„Lucrarea ne permite să identificăm cele mai bune locuri pentru căutarea vieţii”, a declarat dr. Paul Rimmer, principalul autor al lucrării. „Ne aduce mai aproape de răspunsul la întrebarea >”, a adăugat el. 

Lucrarea are la bază cercetarea realizată de profesorul John Suthrland ce a analizat originea chimice ale vieţii pe Pământ. El a descoperit că procesul ar fi fost influenţat de cianură, odată formată a interacţionat cu diferite regiuni ale mediului inclusiv lumina Soarelui şi a produs chimicalele necesare vieţii. 

Acest lucru a fost testat prin amplasarea chimicalelor sub lumină UV intensă, unde au fost generate ingredientele de bază ale vieţii. Cercetarea din prezent a reuşit să identifice intensitatea exactă a luminii UV pentru producerea acestor interacţiuni. 

„Am început prin măsurarea numărului de fotoni emişi de lampele utilizate de chimişti în cadrul experimentelor de acest fel, iar apoi am realizat că trebuie să comparăm lumina emisă de diferite stele”, a declarat dr. Paul Rimmer. 

Echipa de cercetători a descoperit că stelele cu aceaşi temperatură precum cea a Soarelui emit cantitatea potrivită de lumină pentru dezvoltarea vieţii. Există multe planete ce se încadrează în această categorie, inclusiv exoplanete descoperite de telescopul spaţial Kepler. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase