Home » Știință » Unul dintre personajele din Păpuşile Muppets a fost observat pe suprafaţa lui Marte

Unul dintre personajele din Păpuşile Muppets a fost observat pe suprafaţa lui Marte

Unul dintre personajele din Păpuşile Muppets a fost observat pe suprafaţa lui Marte
Publicat: 20.08.2018
În timp ce astronomii analizau o fotografie trimisă de sonda Mars Reconnaissance Orbiter au observat o structură ciudată, însă cunoscută.

Pe suprafaţa Planetei Roşii, într-o zonă ce nu a fost blocată de furtuna de praf, astronomii l-au observat pe Beaker, una dintre Păpuşile Muppets. Desigur nu este vorba chiar de păpuşă, ci de o structură ce seamănă cu chipul timidului Beaker. 

Imaginea a fost realizată cu ajutorul telescopului High Resolution Imaging Science Experiment (HiRISE) de la bordul lui Mars Orbiter. Dacă te uiţi cu atenţie la această imagine îi poţi vedea ochii şi nasul în structurile de dioxid de carbon îngheţat. 

Până în prezent cercetătorii nu au descoperit urme ale vieţii pe Marte. Fenomenul observat şi în această imagine se numeşte pareidolie, în care o imagine sau un sunet păcălesc creierul să creadă că a descoperit un lucru semnificativ. 

Beaker este personajul din Păpuşile Muppets considerat ca fiind unul dintre cei mai ghinionişti asistenţi de laborator. El ajunge deseori să fie electrocutat sau să aibă parte de accidente hilare. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase