A fost proiectat sistemul cu unde laser ce îţi poate transmite sunetul direct în ureche fără ca ceilalţi să-l poată auzi

03 02. 2019, 09:18

Metoda este precisă, sigură şi poate transmite muzică sau chiar discursul unei persoane către o anumită ţintă fără ca restul să audă, scrie BGR.

„Sistemul nostru poate fi utilizat de la o anumită distanţă pentru transmiterea informaţiilor direct în urechea unei persoane. Este primul sistem care utilizează lasere, complet sigure pentru ochi şi piele, pentru localizarea unui semnal audio pe o anumită persoană”, a declarat Charles M. Wynn din cadrul Laboratorului Lincoln, MIT.

Sistemul are la bază fotoacustice, ce sunt unde sonore rezultate din interacţiunea dintre lumină şi materie. Echipa a dezvoltat un sistem bazat pe laser ce interacţionează cu vaporii de apă din aer pentru generarea sunetului de-a lungul unei căi înguste dintre transmiţător şi urechea receptorului.

„Acesta poate funcţiona chiar şi când aerul este uscat deoarece există mereu puţină apă în aer, mai ales în jurul oamenilor”, a explicat Wynn.

În cadrul testelor, sistemul a funcţionat pe o distanţă de 2,5 metri prin intermediul unui echipament deja existent la nivel comercial, despre care cercetătorii consideră că poate fi îmbunătăţit cu uşurinţă.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Iată cum sună Universul. Sunetul STRANIU emis de undele magnetosonice din jurul Pământului

Care este cel mai puternic sunet care poate exista, potrivit ştiinţei – VIDEO

Sunetul misterios ce a afectat diplomaţii americani din Cuba a fost produs de greieri

Broaştele din oraşe produc sunete de împerechere mult mai atractive