Home » Știință » Filmul care te scapă de arahnofobie, frica de păianjeni. Ce au descoperit cercetătorii

Filmul care te scapă de arahnofobie, frica de păianjeni. Ce au descoperit cercetătorii

Filmul care te scapă de arahnofobie, frica de păianjeni. Ce au descoperit cercetătorii
Publicat: 14.05.2019
Cercetătorii au descoperit că terapia prin expunere utilizând filmele poate reduce simptomele unei fobii sau chiar să te scape de ea. Aceştia au realizat un studiu centrat pe arahnofobie şi se pare că filmul „Spiderman” reprezintă o soluţie uşoară.

Rezultatele studiului au dezvăluit faptul că este nevoie doar de 7 secunde de vizionare a filmului pentru ca simptomele fricii de păianjeni să se amelioreze, potrivit Gândul

Metoda utilizată de cercetători se numeşte terapie prin expunere care este folosită în tratarea fobiilor prin expunerea treptată la obiectul declanşator. 

Însă, pentru prima dată, experţii au folosit mici videoclipuri extrase din film. 

Arahnofobii au declarat că simptomele lor s-au ameliorat cu 20%, dar este nevoie de un studiu aprofundat pentru a descoperi dacă această metodă ar putea reprezenta o soluţie integrală şi definitivă. 

Experţii consideră că această metodă este una rapidă care poate fi practicată acasă, având şi costuri reduse, dar mai ales faptul că este foarte practică şi la îndemâna oricui.

Cercetătorii din Israel au expus participanţilor filmuleţe din „Omul Păianjen 2” (2004) şi „Omul Furnică” (2015) şi au descoperit că simptomele lor s-au ameliorat în proporţie de 20%. Printre acestea se numără starea de leşin, tremuratul şi ritmul cardiac mare. 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase