Home » Știință » Decizie NASA. Motivul pentru care telescopul James Webb va ajunge la locul de lansare pe Canalul Panama

Decizie NASA. Motivul pentru care telescopul James Webb va ajunge la locul de lansare pe Canalul Panama

Decizie NASA. Motivul pentru care telescopul James Webb va ajunge la locul de lansare pe Canalul Panama
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 15.09.2021

Telescopul spațial James Webb al NASA, care a trecut testele la sol, este pregătit pentru a fi transportat către baza Kourou, din Guyana Franceză, locul de unde va fi lansat.

Telescopul în valoare de 10 miliarde de dolari, la care s-a lucrat peste 20 de ani, va fi lansat pe 18 decembrie 2021, după mai multe amânări, notează Interesting Engineering.

Noul raport de la Inverse dezvăluie că telescopul va avea o călătorie lungă de la Long Beach, California, până la destinația finală din Kourou, care implică traversarea Canalului Panama.

De ce telescopul James Webb trebuie să traverseze Canalul Panama?

Potrivit planurilor inițiale,  telescopul trebuia să ajungă pe aeroportul din Cayenne, cel mai apropiat de locul de lansare, lângă Kourou. Dar transportarea acestuia de la aeroport la locul de lansare s-ar dovedi o sarcină imposibilă, deoarece podurile aflate de-a lungul rutei nu sunt suficient de puternice pentru a susține încărcătura. Telescopul cântărește 6,5 tone.

Astfel, NASA a descis ca telescopul James Webb să fie transportat pe apă, cu un vas care va naviga pe Canalul Panama și pe râul Kourou. În cele din urmă, va ajunge într-un loc aflat la o oră de mers cu mașina până la locul de lansare. Călătoria este mult mai lungă față de una cu avionul, dar pare singura modalitate posibilă de a duce telescopul la baza franceză.

NASA va folosi Observator Space Telescope Transporter for Air, Road and Sea (STTARS), un container unic, în care telescopul va fi în siguranță pe parcursul călătoriei.

„Are tot ceea ce observatorul are nevoie pentru a menține siguranța mediului înconjurător”, a declarat Mark Voyton, managerul NASA pentru Telescopul Webb.

James Webb este considerat  urmașul telescopului spațial Hubble.

Citește și:

Un oficial NASA mărturisește care sunt riscurile lansării telescopului spațial James Webb

O „cometă uriașă” se apropie pe o orbită foarte excentrică

Astronomii susțin că viața de pe Venus ar trebui să fie „un nou tip de organism”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase