Home » Știință » Un supraviețuitor de cancer a avut o infecție COVID-19 record de cel puțin 335 de zile

Un supraviețuitor de cancer a avut o infecție COVID-19 record de cel puțin 335 de zile

Un supraviețuitor de cancer a avut o infecție COVID-19 record de cel puțin 335 de zile
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.10.2021

Un supraviețuitor de cancer a fost purtător de coronavirus timp de cel puțin 335 de zile, acesta fiind cel mai îndelungat caz documentat de infecție COVID-19 de până acum.

Descoperirile au fost publicate în serverul preprint MedRxiv. Studiul nu a fost încă evaluat de experți în domeniu.

Pacientul, o femeie în vârstă de 47 de ani, a fost spitalizată inițial cu COVID-19 la campusul Institutului Național de Sănătate din Bethesda, Maryland, SUA, în primăvara anului 2020.

După 10 luni, timp în care aceasta a prezentat simptome ușoare (sau chiar deloc) de coronavirus, medicii au descoperit că femeia încă ieșea pozitivă la testarea pentru coronavirusul SARS-CoV-2.

Femeia a scăpat de COVID-19 după 335 de zile de la prima testare

Femeia a fost imunocompromisă după un tratament pentru cancer urmat cu trei ani înainte. În urma tratamentului, care a fost de altfel un succes, femeia a rămas cu niveluri scăzute de celule B, cele care produc anticorpi.

Aceasta a continuat să iasă pozitivă la testare, iar medicii săi au crezut că erau rezultate fals-pozitive care detectează bucăți inofensive de virus rămase după ce infecția a fost eliminată.

Atunci când încărcătura virală a femeii a crescut din nou în luna martie, medicii i-au secvențiat genomul. Aceștia au descoperit că era foarte similar cu coronavirusul pe care îl purtase cu 10 luni mai devreme și nu semăna cu nicio altă tulpină aflată în circulație la acel moment.

Femeia a primit tratament și a scăpat de infecție în aprilie, la 335 de zile după ce a fost testată prima oară. Aceasta a ieșit negativă de mai multe ori la testarea pentru COVID-19.

Informații esențiale despre infecția COVID-19 la oamenii cu un sistem imunitar slăbit

Astfel de studii oferă informații esențiale despre infecția COVID-19 la oamenii cu un sistem imunitar slăbit. Persoanele imunocompromise nu pot să dezvolte un răspuns puternic la COVID-19 cu două doze de vaccine, astfel că sunt mai vulnerabile la infecție.

Agențiile de reglementare din SUA au aprobat în august a treia doză de vaccin pentru oamenii imunocompromiși, în speranța că le va crește răspunsul imunitar. Aceste tipuri de studii ajută oamenii de știință să înțeleagă cum evoluează virusul. Spre exemplu, un studiu în privința unei femei cu HIV care a fost purtătoare de coronavirus timp de 216 zile a descoperit că virusul a dezvoltat cel puțin 30 de mutații.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Unii oameni pot fi rezistenți genetic la COVID-19, afirmă cercetătorii în domeniu

Unele vaccinuri protejează toată viața. De ce trebuie să facem rapel împotriva COVID-19?

Studiul care a spus că vaccinurile anti-COVID-19 provoacă miocardită, retras din cauza unui calcul greșit

Un cocktail de medicamente AstraZeneca, eficient pentru tratarea COVID-19

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase