Home » Știință » Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au cules primii ardei iuți crescuți vreodată în spațiu

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au cules primii ardei iuți crescuți vreodată în spațiu

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională au cules primii ardei iuți crescuți vreodată în spațiu
Credit foto: Megan McArthur @Astro_Megan
Publicat: 04.11.2021

Astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) s-au delectat cu bucate alese. Aceștia au preparat taco spațiali cu primii ardei iuți crescuți vreodată în spațiu.

„Ah, gustul iute al succesului!”, arată un mesaj publicat pe contul oficial al ISS de pe Twitter.

„Ospățul de vineri. Cei mai buni taco spațiali de până acum: carne de vită fajita, roșii și anghinare rehidratate și ardei iuți”, a scris Megan McArthur, astronaut al NASA.

„Este unul dintre cele mai complexe experimente de pe stația spațială”

Ardeii iuți fac parte din experimentul Plant Habitat-04 al NASA, adică prima dată când ardeii iuți sunt cultivați și crescuți oriunde în spațiu. Ardeii au crescut timp de patru luni, iar săptămâna trecută au fost recoltați. Mare parte dintre ardei vor fi trimiși înapoi pe Terra pentru analize.

Credit foto: Megan McArthur @Astro_Megan

„Este unul dintre cele mai complexe experimente cu plante de pe stația spațială de până acum datorită perioadelor îndelungate de germinație și creștere”, a explicat Matt Romeyn, investigator coordonator pentru PH-04.

Potrivit cercetătorilor, „o altă recoltă de ardei iuți va fi crescută și culeasă de astronauții Crew-3”, făcând referire la echipajul de patru persoane care se vor îndrepta curând spre stația spațială la bordul unei nave spațiale Crew Dragon de la SpaceX.

Ce efecte are microgravitația asupra plantelor și ardeilor

În ciuda faptului că ardeii iuți sunt plante autogame, echipele de la Centrul Spațial Kennedy al NASA a recomandat orientarea unui ventilator spre florile plantelor astfel încât polenul să fie transferat. Astronauții s-au implicat și ei, polenizând manual unele dintre flori.

Oamenii de știință vor analiza acum ce efecte are microgravitația asupra plantelor și ardeilor. Experimentul dovedește că oamenii vor putea să aibă parte de mâncăruri delicioase și piperate, chiar și atunci când se aventurează prin colțurile îndepărtate ale Sistemului Solar.

Vă mai recomandăm să citiți și:

NASA a amânat din nou lansarea rachetei SpaceX către ISS. Care este motivul

NASA spune că trebuie să stabilim ce se va întâmpla atunci când descoperim viața dincolo de Pământ

NASA imploră alte companii să producă o versiune mai ieftină a rachetei Space Launch System

Oficialii NASA susțin că au nevoie de rachete nucleare pentru a trimite oameni pe Marte înaintea Chinei

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase