Home » Știință » Consumul de canabis și alcool, asociat cu orgasme mai plăcute și funcție sexuală îmbunătățită

Consumul de canabis și alcool, asociat cu orgasme mai plăcute și funcție sexuală îmbunătățită

Consumul de canabis și alcool, asociat cu orgasme mai plăcute și funcție sexuală îmbunătățită
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.01.2022

Persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani care consumă canabis și alcool pot avea o funcție sexuală superioară și orgasme mai plăcute decât cei care nu consumă niciun drog.

Studiul despre acest lucru a fost publicat în revista Healthcare. Totuși, trebuie menționat faptul că acest studiu este doar observațional și nu oferă dovezi ale vreunei legături cauzale între intoxicație și performanța sexuală.

De asemenea, este important să luăm în considerare faptul că nu s-a ajuns la o concluzie cu privire la impactul canabisului și alcoolului asupra performanței sexuale. Studiile anterioare au ajuns la concluzii extrem de contradictorii, iar dovezile sugerează că ambele substanțe afectează în mod diferit bărbații și femeile și că vârsta poate juca, de asemenea, un rol.

Funcție sexuală mai bună pentru tinerii care consumă alcool și canabis?

Autorii studiului au decis să se concentreze în mod special pe adulții tineri, având în vedere că acest grup tinde să consume cel mai mult alcool și canabis și, de asemenea, face cel mai mult sex. Un total de 274 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani au fost recrutate pentru a participa la studiu în Almeria, Spania, în prima jumătate a anului 2020.

Toți participanții au completat o serie de chestionare pentru a oferi cercetătorilor informații cu privire la modelele lor de consum de alcool și canabis, precum și diverse aspecte ale funcției sexuale.

În general, persoanele care consumau foarte mult canabis au obținut scoruri mai mari pentru funcția sexuală și orgasme mai plăcute decât cele care nu consumau, în timp ce de aceleași avantaje s-au bucurat și persoanele care consumau foarte mult alcool în comparație cu indivizii abstinenți.

Niveluri mai mari de consum de alcool au fost, de asemenea, asociate cu orgasme mai plăcute, iar autorii notează că nu au fost observate diferențe majore între bărbați și femei pentru nicio substanță. Rezumând aceste constatări, ei explică că „funcția sexuală la tinerii care consumă canabis și alcool mai frecvent s-a dovedit a fi mai bună decât la cei care nu consumă niciuna dintre substanțe”.

Consumul de canabis reduce numărul de spermatozoizi

Deși acest studiu nu încearcă să identifice niciun mecanism de bază care să lege consumul de substanțe de o performanță sexuală mai bună, cercetătorii speculează că atât canabisul, cât și alcoolul pot duce la o „reducere a anxietății și a rușinii, ceea ce facilitează relațiile sexuale”.

Cercetările anterioare au indicat că femeile care fumează canabis înainte de sex au de două ori mai multe șanse de a avea orgasme satisfăcătoare și că persoanele care fumează regulat pot face sex cu până la 20% mai des decât cele care nu fumează deloc. În același timp, totuși, s-a demonstrat că consumul de canabis reduce numărul de spermatozoizi.

Între timp, alcoolul perturbă capacitatea organismului de a produce protoxid de azot, care facilitează vasodilatația arterelor din penis și le permite bărbaților să obțină o erecție.

Impactul deplin al consumului de droguri și alcool asupra sexului

În mod deloc surprinzător, prin urmare, cercetările anterioare au arătat că cei care consumă alcool în mod frecvent sunt mai predispuși la disfuncții sexuale, deși autorii subliniază că multe studii anterioare s-au concentrat pe bărbații în vârstă.

Rezultatele acestei ultime investigații pot reflecta faptul că este mai puțin probabil ca persoanele mai tinere să experimenteze probleme în pat, notează IFL Science.

În general, cercetătorii concluzionează că este nevoie de mai multă muncă pentru a determina impactul deplin al consumului de droguri și alcool asupra sexului, așadar persoanele care combină aceste lucruri ar trebui să o facă cu moderație.

Vă recomandăm să citiți și:

Doar 10 minute de alergare cu intensitate moderată pot îmbunătăți activitatea creierului

Uimitor! Un nou medicament a vindecat paralizia unor șoareci cu leziuni ale măduvei spinării

Anumite tipuri de antiperspirante chiar ar putea provoca cancer la sân

Beneficiile microdozelor de LSD sau alte psihedelice ar putea fi, de fapt, doar efectul placebo

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase