Home » Știință » Unde vor aseleniza următorii americani? NASA a identificat regiunile lunare candidate

Unde vor aseleniza următorii americani? NASA a identificat regiunile lunare candidate

Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.08.2022

În timp ce NASA se pregătește să trimită, din nou, astronauți pe Lună cu ajutorul misiunilor Artemis, agenția spațială americană a identificat 13 regiuni candidate pentru aselenizare, în apropiere de Polul Sud al Lunii.

Fiecare regiune conține multiple zone de aselenizare pentru Artemis III, prima dintre misiunile Artemis care va transporta echipaj pe suprafața lunară, inclusiv prima femeie din istorie care va păși pe Lună.

„Alegerea acestor regiuni înseamnă că suntem cu un pas mai aproape de retrimiterea oamenilor pe Lună pentru prima oară de la Apollo și până acum. Atunci când o vom face, misiunea nu se va asemăna cu nici o altă aventură spațială, iar astronauții vor cutreiera zonele întunecate anterior neexplorate de oameni și vor pune bazele misiunilor ulterioare de lungă-durată”, a explicat Mark Kirasich, administrator adjunct al Diviziei pentru Dezvoltarea Campaniei Artemis, de la sediul NASA din Washington.

Cum au fost alese regiunile pentru aselenizare?

Așadar, NASA a identificat următoarele regiuni candidate pentru aselenizarea din cadrul misiunii Artemis III:

 1. Faustini Rim A
 2. Peak Near Shackleton
 3. Connecting Ridge
 4. Connecting Ridge Extension
 5. de Gerlache Rim 1
 6. de Gerlache Rim 2
 7. de Gerlache-Kocher Massif
 8. Haworth
 9. Malapert Massif
 10. Leibnitz Beta Plateau
 11. Nobile Rim 1
 12. Nobile Rim 2
 13. Amundsen Rim

Fiecare dintre aceste regiuni este situată la șase grade latitudine de Polul Sud lunar și, împreună, conțin diverse elemente geologice. Astfel, toate regiunile oferă opțiuni de aselenizare pentru toate oportunitățile de lansare din cadrul Artemis III, a transmis NASA.

Toate zonele lunare identificate sunt deosebit de importante datorită apropierii față de Polul Sud al Lunii, o zonă care conține regiuni întunecate în permanență, fiind bogate în resurse și teren neexplorat de oameni.

NASA trimite prima femeie și prima persoană de culoare pe Lună

„Multe dintre regiunile propuse sunt printre cele mai vechi zone de pe Lună, iar alături de regiunile întunecate în permanență oferă oportunitatea aflării de noi detalii despre istoria Lunii prin intermediul analizării materialelor lunare nemaistudiate”, a precizat Sarah Noble, coordonator științific pentru Artemis.

NASA va selecta zone din aceste regiuni pentru Artemis III după ce va identifica datele de lansare ale misiunii, care vor dicta traiectoriile de transfer și condițiile de mediu la suprafață.

Prin intermediul Artemis, NASA va trimite prima femeie și prima persoană de culoare pe Lună, astfel deschizând calea pentru o prezență lunară sustenabilă și de lungă-durată. Astfel, misiunile Artemis reprezintă o piatră de hotar pentru viitoarele misiuni cu astronauți pe Marte.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Roverul-prototip VIPER este testat de NASA, deși lansarea a fost amânată

NASA va trimite încă două elicoptere pe Marte pentru a aduce mostre pe Pământ

„Valuri” albastre pe Planeta Roșie. Ce a descoperit NASA?

NASA, pregătită de impact! Telescopul James Webb va fi lovit de un micrometeoroid în fiecare lună

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase