Home » Știință » Următoarea misiune spațială a Blue Origin va avea loc pe 31 august

Următoarea misiune spațială a Blue Origin va avea loc pe 31 august

Publicat: 26.08.2022

Următoarea misiune spațială a Blue Origin va fi una sub-orbitală și nu va fi însoțită de un echipaj; aceasta va avea loc la finalul acestei luni.

Compania aerospațială a lui Jeff Bezos a anunțat că țintește data de 31 august pentru NS-23, următoarea misiune spațială a Blue Origin cu vehiculului său sub-orbital New Shepard.

New Shepard este cunoscut pentru faptul că a dus turiști în călătorii scurte până la limita atmosferei, dar NS-23 nu va transporta oameni, ci doar 36 de încărcături furnizate de universități, alte instituții și studenți.

Când va decola următoarea misiune spațială a Blue Origin?

Zborul NS-23 este programat să se lanseze la 16:30, ora României, pe 31 august, dintr-un amplasament al Blue Origin din West Texas, care se află în apropiere de orașul Van Horn, informează Space.com.

„Această misiune duce numărul total de încărcături comerciale transportate cu acest vehicul la peste 150”, a scris Blue Origin într-un buletin de presă care conține descrieri aprofundate ale unora dintre experimente.

„Două dintre încărcături vor zbura pe exteriorul boosterului New Shepard pentru expunerea ambientală la mediul spațial”, menționează compania.

„Optsprezece dintre încărcăturile de pe acest zbor sunt finanțate de NASA, în primul rând prin programul Flight Opportunities”, se mai arată în informare.

Compania nu a mai efectuat zboruri spațiale fără echipaj de un an

După cum sugerează și numele, NS-23 va fi al 23-lea zbor spațial pentru vehiculele New Shepard în general. Va fi al 9-lea zbor pentru acest vehicul New Shepard, care este dedicat misiunilor fără echipaj. Blue Origin folosește un alt New Shepard pentru călătoriile sale turistice în spațiu, dintre care cea mai recentă a decolat pe 4 august.

Blue Origin a efectuat un total de 6 misiuni sub-orbitale cu echipaj, începând din luna iulie 2021. NS-23 va fi primul zbor spațial fără echipaj al companiei din ultimele 12 luni.

Vă recomandăm să citiți și:

Astronomii au descoperit cele mai timpurii urme ale materiei întunecate. De ce i-a uimit?

Oxigenul produs cu ajutorul plasmei i-ar putea menține în viață pe exploratorii de pe Marte

Test de cultură generală. Câți oameni au pășit pe Lună?

Există cu adevărat extratereștri? Europa, luna lui Jupiter, ar putea deține răspunsul

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase