Home » Știință » Realitatea Virtuală poate ameliora depresia adulților cu dizabilități

Realitatea Virtuală poate ameliora depresia adulților cu dizabilități

Realitatea Virtuală poate ameliora depresia adulților cu dizabilități
Foto: @Sara Kurig/Unsplash
Publicat: 26.01.2023

Un studiu condus de Universitatea Western Sydney, din Australia, a constatat că tehnologia VR poate ameliora depresia adulților, ca urmare a utilizării noii tehnologii Evenness Virtual Reality (VR) Sensory Space.

Publicat în Scientific Reports, studiul a dezvăluit că spațiul senzorial captivant Evenness VR cu experiențe interactive de vedere, sunet și atingere a avut rezultate îmbunătățite pentru adulții cu dizabilități de neurodezvoltare, inclusiv autism și dizabilități intelectuale.

Studiul preliminar a durat cinci luni și a implicat 31 de adulți cu diferite dizabilități de neurodezvoltare și pe îngrijitorii lor pentru a evalua viabilitatea și beneficiile pentru sănătate ale tehnologiei Evenness VR ca instrument de intervenție eficient.

Tehnologia VR poate ameliora depresia și anxietatea

Dr. Caroline Mills, cercetătoare din cadrul School of Health Sciences and Translational Health Research Institute de la Universitatea Western Sydney, spune că aplicarea promițătoare a tehnolgiei VR imersive în sectorul dizabilităților are un potențial interesant de a dezvolta noi practici pentru organizațiile care sprijină persoanele cu dizabilități de neurodezvoltare, scrie Medical Xpress.

„Descoperirile noastre au arătat că tehnologia VR poate oferi o cale promițătoare pentru furnizarea de intervenții senzoriale și un instrument eficient de calmare, cel mai proeminent beneficiu raportat de utilizatori fiind faptul că tehnologia VR poate ameliora depresia și anxietatea”, a spus dr. Mills.

Profesoara Danielle Tracey, coautoare principală a studiului, spune că Evenness VR Sensory Space ar putea avea o aplicare eficientă ca intervenție clinică.

„Având în vedere natura preliminară a acestui studiu, urmărim proiecte de studii viitoare mai solide pentru a înțelege mai bine beneficiile și pentru a ne asigura că programul poate fi utilizat în medii de viață reală pentru a-i sprijini pe oamenii care au nevoie de el”, a spus Tracey.

Studiul este o colaborare dintre multiple entități

Studiul a fost realizat în colaborare cu cercetători de la Universitatea din Wollongong, din Emiratele Arabe Unite, în parteneriat cu The Disability Trust și compania de tehnologie Devika.

Ken Kencevski, Managing Director al Devika, spune că descoperirile susțin în mod semnificativ evoluția programului.

„Dr. Mills și echipa ne-au permis să îmbunătățim și să validăm Evenness Sensory Space în timp ce căutăm să creștem impactul său pozitiv asupra indivizilor, centrelor și comunităților din jurul Australiei”, a declarat el.

Vă recomndăm să citiți și:

Complicațiile unei sarcini ar putea fi depistate printr-un simplu test de sânge

Astmul este în creștere la adolescenții din statele în care canabisul a fost legalizat

Postul intermitent îmbunătățește sănătatea și calitatea vieții, sugerează un studiu

Reducerea sodiului din alimentele ambalate ar putea reduce bolile și salva vieți

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase