Home » Știință » Un cercetător sugerează cum ar putea fi creați super-soldații modificați genetic

Un cercetător sugerează cum ar putea fi creați super-soldații modificați genetic

Publicat: 12.02.2023

Într-o relatare despre o viitoare conferință despre editarea genelor, unul dintre organizatorii summitului părea să aibă o mulțime de idei despre modul în care armatele ar putea crea super-soldații modificați genetic.

O poveste relaxată din The Guardian începe cu o discuție despre geneticianul chinez controversat He Jiankui, care a dezvăluit la ultimul Summit Internațional pentru Editarea Genomului Uman, din 2018, că a modificat genele mai multor sugari în încercarea de a-i face rezistenți la HIV,  scrie Futurism.

Pe parcurs, unul dintre organizatorii conferinței, Robin Lovell-Badge (profesor decorat la Institutul Francis Crick din Londra, unde este găzduit evenimentul), a fost foarte entuziasmat de ceva ce pare mai degrabă distopic.

Cum ar putea arăta super-soldații modificați genetic?

„De asemenea, te-ai putea gândi la modificarea enzimelor hepatice pentru a face femeile și bărbații mai capabili să-și elibereze corpurile de toxinele folosite în războiul chimic sau pentru a face modificări care să îi facă mai rezistenți la armele biologice”, a declarat Lovell-Badge.

„Acesta este genul de îmbunătățire umană la care se gândesc cercetătorii militari acum”, a spus el.

Profesorul a dus discuția și mai departe atunci când a sugerat că „s-ar putea contempla și la super-soldații modificați genetic care să poată vedea în intervalul infraroșu sau ultraviolet, așa cum pot face unele animale”.

„Astfel de îmbunătățiri ar fi ideale pentru trupele care luptă noaptea sau în alte condiții ostile”, a remarcat Lovell-Badge.

Editarea genomului are implicații încă controversate

The Guardian a mai remarcat că, în timpul summit-ului, angajatorul profesorului va găzdui un eveniment numit „Cut + Paste” care analizează etica și implicațiile societale ale unor astfel de modificări genomice.

„Instrumentele de editare a genomului oferă un potențial imens de îmbunătățire a sănătății umane și a lumii din jurul nostru, dar, ca toate noile tehnologii, ridică întrebări și preocupări etice”, a declarat Ruth Garde, realizatoarea evenimentului.

„Publicul nu știe prea multe despre aceste tehnici în prezent și expoziția le va permite vizitatorilor să exploreze și să reflecte asupra eticii editării genomului printr-o serie de experiențe interactive”, spune ea.

Este bine, totuși, că evenimentul pare că va oferi o privire din mai multe perspective asupra viitorului editării genomice, dar nu există nicio îndoială că editarea genelor pare din ce în ce mai pregătită să facă lumea foarte ciudată.

Vă recomandăm să citiți și:

Nivelul scăzut de alfabetizare afectează sănătatea mintală

Inhalarea gazelor de eșapament schimbă structura creierului, arată noi cercetări

O mănușă inteligentă, care costă mai puțin de un dolar, ar putea ajuta în timpul nașterilor

Un studiu arată că ne credem mai deștepți decât suntem cu adevărat

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase