Home » D:News » Ce se întâmplă în organism dacă ne culcăm după ora 22.00

Ce se întâmplă în organism dacă ne culcăm după ora 22.00

Publicat: 28.11.2016
Culcatul târziu poate reprezenta un pericol pentru sănătate. Dacă acum 20 de ani obişnuiam să mergem la culcare în jurul orelor 22 – maxim 23, astăzi, tot mai multe persoane nu reuşesc să adoarmă decât târziu în noapte.

În opinia specialiştilor, insomniile se instaurează din cauza stresului tot mai mare la care suntem supuşi zi de zi şi care duce la dezvoltarea stărilor de anxietate şi de depresie.

Ca să ne păstrăm starea mentală şi fizică în parametri buni, profesorul de yoga Dana Ţupa ne recomandă să ne întoarcem la vechea tradiţie şi să ne culcăm la ora 22.00, altfel vom dezvolta o stare de oboseală cronică, stare care ne poate scădea radical performanţele în tot ceea ce facem, în general din cauza epuizării glandelor suprarenale. “Chiar dacă pare imposibil să adormim la ora 22, ţinând cont de actualele circumstanţe, câteva exerciţii simple de relaxare, pe care le putem efectua timp de 10 minute, ne pot ajuta să uităm de toate grijile şi să putem dormi liniştiţi, fără pauză, timp de aproximativ 8 ore pe zi. Dacă vom păstra acest program de somn, starea noastră de sănătate se va îmbunătăţi vizibil, vom deveni mult mai energici, ne vom recăpăta puterea de concentrare şi vom reuşi mult mai uşor ceea ce ne-am propus”, afirmă Dana Ţupa.    

 Patru paşi simpli pentru un somn bun:

1.Bea un ceai cald de tei, îndulcit cu miere cu aproximativ 30 minute înainte de a merge la culcare. Efectul calmant al acestuia este dat de proprietăţile neurosedative şi antispastice ale florilor de tei, datorită uleiului esenţial de farnesol.

2.Fă-ţi un ritual personal şi nu sări din problemele de la birou sau ale familiei direct în pat, sperând în mod absurd că vei adormi rapid. Dacă ai copil, ştii că înainte de culcare acesta este îmbăiat, masat, dat cu ulei etc. Tot astfel, o baie caldă înainte de somn, cu ulei de lavandă, poate face minuni, întrucât muşchii se relaxează, iar apa caldă duce corpul într-o zonă de confort.

Citeşte continuarea în Gândul!

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase