Home » Istorie » Beretele verzi: forţele speciale neconvenţionale ale S.U.A.

Beretele verzi: forţele speciale neconvenţionale ale S.U.A.

Beretele verzi: forţele speciale neconvenţionale ale S.U.A.
Publicat: 16.01.2017
Beretele verzi şi-au câştigat renumele în mai multe teatre de război datorită misiunilor speciale pe care le-au avut.

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, un grup de elită din armata Statelor Unite a fost antrenat la o şcoală de comando din Scoţia de către soldaţii britanici care purtau berete verzi ca semn distinctiv. După absolvire, soldaţii americani au primit aceleaşi tipuri de berete. Deşi armata S.U.A. nu a aprobat purtarea acestora, cei care au dobândit beretele le purtau pe ascuns, fiind astfel numiţi „beretele verzi”.

Aceste trupe speciale sunt renumite mai ales datorită (sau din cauza) războiului din Vietnam. Printre multe alte operaţiuni neconvenţionale, aceştia au antrenat o unitate de luptă constituită în mare parte din băştinaşii oprimaţi de regimul nord-vietnamez.

De asemenea, impactul în cultura populară a fost însemnat, mai ales odată cu lansarea seriei de filme Rambo, unde personajul cu acelaşi nume, jucat de Sylvester Stallone, este un fost luptător în Beretele Verzi, arătând mai ales în primul film imposibilitatea de integrare a acestuia într-o societate normală.

În multe alte situaţii, precum în Războiul din Golf sau în Kosovo, forţele speciale s-au dovedit a reprezenta un avantaj incomensurabil prin abilitatea acestora de a supravieţui în cele mai aspre condiţii în spatele liniilor inamice.

Sursa: History

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cele mai temute trupe de comando

INSTRUCŢIE INFERNALĂ: pătrunde în universul dur al cursurilor de pregătire a trupelor speciale!

Legiunea straina – Legio Patria Nostra

Tigrii din India aparati de “Fortele Speciale”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase