Home » Lumea digitală » Panourile fotovoltaice care pot produce energie şi noaptea

Panourile fotovoltaice care pot produce energie şi noaptea

Panourile fotovoltaice care pot produce energie şi noaptea
Publicat: 24.02.2020
Panourile solare de înaltă eficienţă sunt dezavantajate în comparaţie cu alte surse de energie neregenerabilă, deoarece nu pot genera electricitate decât noaptea.

Denumite „panouri anti-solare”, noile dispozitive rămân folositoare şi în absenţa radiaţiei solare, folosind în schimb răcoarea nopţii pentru a genera energie într-un alt mod.

Principala problemă cu panourile fotovoltaice este că pot genera energie doar câteva ore pe zi, folosirea la scară largă punând probleme serioase companiilor de electricitate, care trebuie să acopere din alte surse necesarul de energie pe timpul nopţilor. Mai este şi problema eficienţei, parcurile fotovoltaice având nevoie de spaţii întinse pentru instalare, terenul ocupat nemaiputând fi utilizat pentru agricultură sau în alte scopuri.

Cercetători din întreaga lume lucrează la îmbunătăţirea eficienţei panourilor solare, care în prezent captează doar o parte din totalul energiei primite de la solare. Chiar şi panourile solare de înaltă eficienţă sunt dezavantajate în comparaţie cu alte surse de energie neregenerabilă, deoarece nu pot genera electricitate decât noaptea.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase