Home » Știință » Un astrofotograf a surprins impactul unui posibil meteor cu suprafaţa planetei Jupiter

Un astrofotograf a surprins impactul unui posibil meteor cu suprafaţa planetei Jupiter

Un astrofotograf a surprins impactul unui posibil meteor cu suprafaţa planetei Jupiter
Publicat: 14.08.2019
Un astrofotograf a reuşit să surprindă un impact pe Jupiter folosindu-se de telescopul din curtea sa.

Ethan Chappel, un astrofotograf, a reuşit să surpindă un impact masiv pe suprafaţa planetei Jupiter folosindu-se doar de telescopul din curtea sa. Analizând imaginile, astronomii au ajuns la concluzia că imaginile surpinse ar putea să corespundă impactului unui meteor, notează Cnet.com.

În data de 7 august, Ethan Chappel a fost îndeajuns de norocos să surpindă impactul, care pe camera sa a fost surprins sub forma unui punct alb în partea stânga jos a planetei. Descoperirea acestuia a fost confirmată de către un alt observator, dr. Heidi B. Hammel, care a notat ra rândul ei pe o reţea de socializare evenimentul. Aceasta a condus în anul 1994 echipa care a folsit telescopul Hubble pentru a înregistra ciocnirea cometei Shoemaker-Levy 9.

În momentul în care se uita prin obiectivul camerei sale către Jupiter, Ethan Chappel nu a realizat că surpinsese momentul în care un obiect masiv se lovise de planeta Jupiter.

În acest moment, există o multitudine legată de natura acestui impact, astronomii care au analizat aceste imagini au explicat faptul că, ceea ce ne apare nouă ca fiind un punct luminos are, în realitate, o mărime asemănătoare cu cea a planetei noastre. Asta nu înseamnă că Ethan a fost martorul impactului unui planetoid sau a unui alt obiect cu o masă asemănătoare, ci doar al energiei emise în momentul impactului.

Astronomii susţin că acesta este cel de al şaptelea impact al unui obiect cosmic cu Jupiter care a fost înregistrat până acum şi singurul în mai bine de doi ani.

Citeşte şi:

Noi surprize de la giganţii gazoşi ai Sistemului Solar, Jupiter şi Saturn

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase