Home » Știință » Care sunt simptomele timpurii ale insuficienței cardiace?

Care sunt simptomele timpurii ale insuficienței cardiace?

Care sunt simptomele timpurii ale insuficienței cardiace?
Foto: Shutterstock
Publicat: 03.09.2022

Pentru cei peste 6 milioane de americani despre Centrul de control și prevenție a bolilor (CDC) spune că au insuficiență cardiacă, un nou raport al experților în sănătatea inimii ar putea oferi o avertizare timpurie a acestei boli.

Asociația Americană a Inimii (AHA) a publicat în jurnalul medical Circulation o lista a celor mai commune  simptome care ar trebui să îngrijoreze oamenii.

În mod specific, AHA a enumerat simptomele asociate cu sindromul coronarian acut, insuficiența cardiacă, tulburările valvulare, accidentul vascular cerebral, tulburările de ritm și boala vasculară periferică.

Ce este insuficiența cardiacă?

Insuficiența cardiacă, în general, apare atunci când organul pur și simplu nu poate pompa suficient sânge în restul corpului, iar simptomele cresc probabilitatea ca pacienții să aibă nevoie de medicamente, intervenții chirurgicale sau modificări ale stilului de viață, potrivit Futurism.

Simptomele precoce și subtile pot fi, de asemenea, semne de agravare și pot duce la spitalizare iminentă sau deces”, conform AHA.

Care sunt simptomele bolii?

Iată o listă simptome pe care organizația dorește ca oamenii să le acorde atenție:

  • Oboseala a fost enumerată drept cel mai frecvent simptom;
  • Problemele gastrointestinale cum ar fi tulburări stomacale, greață, vărsături și pierderea poftei de mâncare;
  • Dificultate de respirație, cunoscută și sub denumirea de dispnee;
  • Combinate, oboseala și dificultatea de respirație pot duce la o lipsă de activitate, care agravează insuficiența cardiacă.

AHA a mai menționat că unii oameni suferă de declin cognitiv corelat cu insuficiența cardiacă, dar în prezent nu este considerat un simptom oficial.

Nu există încă un remediu pentru insuficiența cardiacă, așa că este o idee bună să fii atent la semne de avertizare. Dacă sunt diagnosticați, pacienții pot face multe pentru a reduce riscul, variind de la eliminarea sării din dietă și creșterea activității fizice zilnice.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Apa poate preveni insuficiența cardiacă. Câtă apă trebuie să consumăm zilnic?

Aspirina, legată de un risc crescut de insuficiență cardiacă la unii pacienți

Test de cultură generală. Câte valve are inima?

Adulții tineri, mai predispuși să aibă simptome persistente de COVID-19

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase