Home » Cultură » Imagini nemaivăzute din timpul misiunilor Apollo: Călătoria spre Lună, văzută prin ochii astronauţilor

Imagini nemaivăzute din timpul misiunilor Apollo: Călătoria spre Lună, văzută prin ochii astronauţilor

Imagini nemaivăzute din timpul misiunilor Apollo: Călătoria spre Lună, văzută prin ochii astronauţilor
Publicat: 16.04.2017
Programul Apollo a fost un subiect de discuţie timp de ani de zile. NASA a considerat mereu că fotografiile sunt cea mai mare prioritate din cadrul programului. Membrii agenţiei au dezvoltat şi perfecţionat echipamentele fotografice pentru a rezista la condiţiile extreme vitrege din spaţiu.

În prezent, o echipă de patru designeri din Europa au ales 225 dintre imaginile realizate în timpul programului Apollo, pe care le-au inclus într-o nouă carte, informează Time

Seria de imagini, neretuşate, oferă o perspectivă diferită asupra zborului pe Lună. Misiunile Apollo au fost scrise pe hărtie fără ajutorul computerelor din prezent. Planurile zborului care în prezent sunt încărcate pe tabletă, în trecut erau printate pe hârtie ignifugă. De asemenea, imaginile cu Pământul realizate din spaţiu erau extrem de slabe calitativ, echipajul nefiind pregătit să utilizeze camere foto într-un mediu atât de diferit. 

Întreaga colecţie de imagini prezintă greutăţile cu care s-au confrutat primii oameni care au ajuns pe Lună. În cadrul misiunii Apollo XIII, echipajul a oprit alimentarea cu energie a sistemelor din interiorul capsulei pentru a ajunge în siguranţă pe Pământ după ce o explozie a dezafectat modulul de comandă. Deşi primele misiuni Apollo au fost realizate pentru observarea împrejurimilor din spaţiu, echipajului îi era aproape imposibil să îndeplinească misiunea deoarece între straturile de geam din hubloul capsulei se aduna umezeală de pe parcursul călătoriei prin atmosferă. 

Obţinerea unor imagini perfecte era dificilă, mai ales atunci când te aflai într-un costum spaţial care îţi restricţionea mobilitatea. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole: 

 
 
 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase