Home » Cultură » Obiectele lui Robin Wiliams scoase la licitaţie, printre ele şi trofee Globul de Aur

Obiectele lui Robin Wiliams scoase la licitaţie, printre ele şi trofee Globul de Aur

Publicat: 14.09.2018
Obiectele lui Robin Wiliams scoase la licitaţie, printre ele şi trofee Globul de Aur
Patru trofee Globul de Aur şi mai multe obiecte folosite de Robin Williams pe platourile de filmare, printre care şi ceasul de mână din "Cercul poeţilor dispăruţi/ Dead Poets Society", vor fi scoase la licitaţie la casa Sotheby's din New York, SUA, pe 4 octombrie, potrivit Reuters.
Casa de licitaţii a anunţat că vor putea să fie făcute oferte pentru statuetele câştigate de Robin Wiliams pentru rolurile din „Bună dimineaţa, Vietnam/ Good Morning Vietnam” (1987), „Doamna Doubtfire, tăticul nostru trăsnit/ Mrs. Doubtfire” (1993), „Mork & Mindy” (1979) şi „Regele pescar/ The Fisher King” (1991), scrie Mediafax.
 
Peste 300 de obiecte fac parte din lotul pentru care se aşteaptă să se obţină mai mult de 3 milioane de dolari în urma vânzărilor. Din suma încasată, o parte este destinată organizaţiilor umanitare sprijinite de regretatul actor şi de văduva acestuia.
 
Printre obiectele scoase la vânzare se numără un ceas Hamilton placat cu aur folosit de actor în timpul filmărilor din 1988, dar şi o serie de lucrări semnate de artişti ca Banksy şi Shephard Fairey, colecţionate de Williams şi de cea de-a doua soţie a sa pe parcursul a două decenii.
 
Robin Williams s-a sinucis la vârsta de 63 de ani, pe 11 august 2014, în locuinţa sa din localitatea Tiburon, în apropiere de San Francisco.
 
Potrivit purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. Cea de-a treia sa soţie, Susan Schneider, a dezvăluit ulterior că actorul suferea de demenţă cu corpi Lewy, o maladie neurodegenerativă care afectează dispoziţia, sistemul locomotor şi provoacă halucinaţii.
 
Starul american nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri, dar, după o perioadă de abstinenţă ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată.
 
Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” şi a câştigat un premiu Oscar pentru prestaţia din filmul „Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din „Bună dimineaţa, Vietnam”, „Cercul poeţilor dispăruţi” şi „Regele pescar”.
 

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase