Home » Cultură » Test de cultură generală. Câte animale au fost pe Titanic?

Test de cultură generală. Câte animale au fost pe Titanic?

Publicat: 21.02.2024

Pe lângă multele suflete umane care s-au aflat la bordul vasului Titanic în ultima sa călătorie, s-au aflat și câteva animale. Câte animale au fost pe Titanic și câte au supraviețuit?

Câte animale au fost pe Titanic? La bordul celebrului vas se aflau 12 câini în momentul tragediei.

Tariful pentru un animal era același ca pentru un copil. Conform Britannica, dintre cei 12 câini au supraviețuit numai trei: doi Pomeranieni și un Pechinez.

Câte animale au fost pe Titanic și alte curiozități despre vas

Pe 15 aprilie 1912, Titanicul s-a scufundat și a luat cu el viețile a peste 1.500 de oameni. Iată câteva informații fascinante despre faimosul vas:

Titanicul zace la adâncimea de 3.840 de metri sub apă. Acesta și-a găsit locul de veci la aproximativ 595 de kilometri de coasta Newfoundland, Canada. Nava s-a rupt în două, iar distanța dintre prova și pupa este de aproximativ 610 metri pe fundul mării.

Ce a mai rămas din Titanic pe fundul oceanului

Ghețarul cu care a intrat în coliziune nava ar fi avut o înălțime de 30 de metri deasupra apei. Se speculează că ghețarul cu care s-a ciocnit Titanicul avea între 15 și 30 de metri deasupra apei. Întregul ghețar se crede că avea între 61 și 122 de metri lungime.

O bacterie consumă încet epava. Ceea ce a mai rămas din Titanic pe fundul oceanului va fi în cele din urmă complet „devorat” de o bacterie care consumă rugina. Acest microorganism, numit Halomonas titanicae, se poate lipi de suprafețele de oțel și formează rugina văzută pe carena navei, potrivit USA Today.

Vă recomandăm să citiți și:

Omul care a revoluţionat matematica. Cum a reuşit Leonhard Euler să schimbe ştiinţele exacte?

Omul care a învins cancerul şi a făcut înconjurul istoric al lumii cu barca. Pentru performanţa uluitoare, Regina Marii Britanii l-a înnobilat

Eugene Paul Louis Schueller, chimistul care a fondat L’Oréal. „O companie nu înseamnă ziduri și mașini, ci oameni, oameni, oameni, oameni”

Geniul aviaţiei româneşti care a murit din cauza „iubirii” sale

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase