Home » D:News » Un supliment alimentar promite să prelungească viaţa, spun oamenii de ştiinţă

Un supliment alimentar promite să prelungească viaţa, spun oamenii de ştiinţă

Un supliment alimentar promite să prelungească viaţa, spun oamenii de ştiinţă
Publicat: 24.05.2013
Femeile care iau suplimente de calciu trăiesc mai mult, relevă rezultatele unei cercetări realizate de curând.

Noul studiu sugerează că administrarea zilnică a 1.000 mg de suplimente de calciu poate promova longevitatea în cazul femeilor. 

Calciul este o substanţă nutritivă importantă pentru sănătatea oaselor , însă cercetări anterioare au asociat suplimentele de calciu cu riscul de apariţie a bolilor de inimă

În cel mai recent studiu, oamenii de ştiinţă au vrut să observe dacă dozele moderate de calciu le oferă oamenilor beneficii din punct de vedere al sănătăţii. La studiu, în intervalul de timp cuprins între 1995-2007, au luat parte 9.033 canadieni. Până la finalul studiului, au murit 1.160 participanţi. 

Rezultatele cercetării au scos la iveală faptul că femeile care iau suplimente de calciu au un risc mai scăzut al mortalităţii. Cu toate acestea, cercetătorii nu au descoperit nicio dovadă care să ateste că acest supliment ar avea vreun efect şi asupra longevităţii bărbaţilor. 

„Studiul nostru a subliniat că un consum zilnic de suplimente de calciu este asociat cu un risc mai scăzut al mortalităţii în rândul femeilor. Beneficiile s-au observat în rândul femeilor care luau doze de până la 1.000mg pe zi, indiferent dacă suplimentele conţineau sau nu vitamina D. Aceleaşi beneficii s-au constatat şi când sursa de calciu erau alimentele atât cele lactate cât şi non-lactate”, a explicat coordonatorul studiului dr. David Goltzman, de la Universitatea McGill, Montreal. 

Sursa: Counsel&Heal

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase