Home » D:News » 6 reguli de la nutriţionist. Când ne fac bine alimentele şi când ne îmbolnăvesc

6 reguli de la nutriţionist. Când ne fac bine alimentele şi când ne îmbolnăvesc

02.29.2016
Fructele, produsele lactate sau cereale pot avea multe beneficii pentru organismul nostru, dar ne pot şi îmbolnăvi. Expertul în nutriţie, Anca Alungulesei, ne-a explicat cum să consumăm corect fiecare tip de produse.
1. Fructele
 
 
Fructele sunt bune pentru sănătate. „Depinde însă de cantitatea în care le consumăm. Multe dintre ele au un conţinut mare de fructoză, aşa că ajung să ne îngraşe. De aceea, trebuie să fim atenţi la cantitate şi la diversificare. Dacă ar fi să aleg câteva fructe benefice, acestea ar fi: fructele de pădure (catina, afine, mure), ananasul, pepenele, caisele. Toate conţin antioxidanţi şi foarte multe vitamine. O altă problemă a consumului de fructe este momentul în care le consumăm. Pentru că, dacă le vom consuma după masă, vom îngreuna digestia şi ele vor intra în putrefacţie.  E important să le consumăm între mese, pe post de gustare. Cel mai bun moment este dimineaţa. Pentru a slăbi, putem mânca: mere, pere, căpşuni, pepene, kiwi, chiar şi banană. Atenţie însă şi la cantitate”, spune expertul în nutriţie Anca Alungulesei, pentru gândul.
 
2. Produsele lactate
 
Produsele lactate sunt ideale într-un regim de viaţă sănătos, dar nu pentru orcine. „Laptele de origine animală se digeră greu, deoarece este nevoie de enzime digestive pentru proteine şi grăsimi, care tind să învelească stomacul şi să neutralizeze acizii gastrici. Multe persoane au probleme în digerarea laptelui, deoarece le lipseşte enzima numită “lactază,” cea care digeră “lactoza” din lapte. Această enzimă devine tot mai deficitară pe măsură ce înaintăm în vârstă. Însă, există variante raw vegan de lactate. Sunt uşor de preparat acasă, sunt şi delicioase: lapte de migdale, caju, nucă de cocos, brânzeturi, maioneză, smântână etc”, spune expertul în nutriţie.
 
3. Cerealele
 
 
Cerealele au avantaje, dar şi dezavantaje. „Cerealele (grâu, secara, orz, ovăz) conţin gluten, aşa că le provoacă persoanelor care nu tolerează această substanţă tulburări digestive. De asemenea, majoritatea cerealelor pe care le consumăm nu sunt integrale. Asta înseamnă că sunt golite de fibre. Mai mult decât atât, sunt greu digerabile. Cu alte cuvinte, cu cât consumăm mai puţine cereale care nu sunt integrale, cu atât este mai bine pentru sistemul nostru digestiv”, declară Alungulesei.
 
4. Alimentele verzi
 
Alimentele verzi ne feresc de boli. „Cruciferele, legumele cu frunze verzi sunt pline de antioxidanţi şi alţi nutrienţi care susţin enzimele hepatice necesare pentru procesarea şi eliminarea toxinelor.
 
 
Vă recomandăm şi aceste articole:
 

 

Cele mai noi articole
Pe unde trece drumul spre victorie al lui Donald Trump
Pe unde trece drumul spre victorie al lui Donald Trump
La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, History difuzează documentarul „Maria – Inima României”
La 145 de ani de la nașterea Reginei Maria, History difuzează documentarul „Maria – Inima României”
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Cum arăta prima Dacia 1100 scoasă pe linia de producţie a uzinei de la Mioveni
Elevii se plâng că Ministerul Educației îi îngroapă în acte pentru orele online, în loc să asigure accesul la educație
Elevii se plâng că Ministerul Educației îi îngroapă în acte pentru orele online, în loc să asigure accesul la educație
Creierul uman ar îmbătrâni cu 10 ani în urma infecției cu COVID-19. Un studiu prezintă rezultate îngrijorătoare
Creierul uman ar îmbătrâni cu 10 ani în urma infecției cu COVID-19. Un studiu prezintă rezultate îngrijorătoare
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Cum au evoluat costumele de baie de-a lungul istoriei. Top 30 de imagini unice
Care este problema cu anunțul NASA despre prezența apei pe Lună, în regiunile luminate de Soare
Care este problema cu anunțul NASA despre prezența apei pe Lună, în regiunile luminate de Soare
O boală rară care erodează creierul este în creștere în Japonia și se va răspândi în lume
O boală rară care erodează creierul este în creștere în Japonia și se va răspândi în lume
Top 10 mituri ale Greciei Antice
Top 10 mituri ale Greciei Antice
Cercetările arată o legătură între deficiența microbiomului intestinal și tulburarea de spectru autist
Cercetările arată o legătură între deficiența microbiomului intestinal și tulburarea de spectru autist
UE avertizează că până în 2022 nu vor fi doze suficiente de vaccin împotriva COVID-19 pentru toată populația Europei
UE avertizează că până în 2022 nu vor fi doze suficiente de vaccin împotriva COVID-19 pentru toată populația Europei
Cum a trecut regina Maria peste poruncile ferme ale Regelui Carol I şi mai târziu a refuzat favorul lui Hitler
Cum a trecut regina Maria peste poruncile ferme ale Regelui Carol I şi mai târziu a refuzat favorul lui Hitler
Ce concesii au făcut candidaţii în ultimele şase luni pentru a putea să se angajeze
Ce concesii au făcut candidaţii în ultimele şase luni pentru a putea să se angajeze
Decesele zilnice cauzate de COVID-19 în Europa au crescut cu 40% – OMS
Decesele zilnice cauzate de COVID-19 în Europa au crescut cu 40% – OMS
A fost lansat un test pentru COVID-19 care oferă rezultatele pe loc
A fost lansat un test pentru COVID-19 care oferă rezultatele pe loc
Un cățeluș cu blana verde, numit „Fistic”, s-a născut în Sardinia. Cum poate fi explicat fenomenul foarte rar
Un cățeluș cu blana verde, numit „Fistic”, s-a născut în Sardinia. Cum poate fi explicat fenomenul foarte rar
Spot, unul dintre roboții produși de Boston Dynamics, primește o serie de upgrade-uri
Spot, unul dintre roboții produși de Boston Dynamics, primește o serie de upgrade-uri
Folosirea mașinilor electrice nu va rezolva problema încălzirii globale – studiu
Folosirea mașinilor electrice nu va rezolva problema încălzirii globale – studiu