Home » D:News » Dacă ai aceste caracteristici, înseamnă că eşti o persoană puternică din punct de vedere mental

Dacă ai aceste caracteristici, înseamnă că eşti o persoană puternică din punct de vedere mental

Dacă ai aceste caracteristici, înseamnă că eşti o persoană puternică din punct de vedere mental
Publicat: 03.01.2018
Există multe aspecte care fac ca împreună o persoană să fie considerată rezistentă din punct de vedere psihic şi există desigur un spectru care face ca unor persoane să le lipsească anumite aspecte. Totuşi, acest lucru nu înseamnă neapărat că sunt slabe.

Ştii să-ţi ţii emoţiile şi raţiunea în echilibru

Dacă ştii să ţii un echilibru în cele două şi poţi vedea când emoţiile câştigă în faţa raţiunii în procesul de luare a deciziilor (şi iei măsuri), atunci eşti o persoană puternică şi echilibrată, scrie Top Buzz.

Îţi petreci timpul în mod productiv

Persoanele mai slabe pot avea mii de scuze să nu termine ceva, dar persoanele puternice se concentrează pe ceea ce doresc să obţină şi astfel evită să îşi piardă timpul în activităţi neproductive.

Ai încredere în capacitatea de a te adapta la schimbări

Viaţa este în continuă schimbare şi câteodată este dificil de adaptat la noi circumstanţe. Mai mulţi oameni doar încearcă să reziste acestora, dar persoanele puternice mental se concentrează pe a se adapta schimbărilor.

Îţi înfrunţi temerile

Majoritatea oamenilor îşi evită fricile; iar unii încearcă să le înfrunte pentru a se da în spectacol. Foarte puţini, cei puternici, nu au nimic de demonstrat. Îşi înfruntă temerile pentru a deveni o persoană mai bună.

Înveţi din greşeli

Persoanele puternice nu încearcă să îşi justifice acţiunile sau să-şi ascundă greşelile. Învaţă din acestea pentru a deveni mai bune.

Găseşti un echilibru între ceea ce eşti şi ceea ce vrei să fii

Dacă eşti o persoană puternică din punct de vedere mental, poţi accepta ce eşti în acel moment, dar nu te vei opri din munca de a deveni un om mai bun.

Te bucuri de succesul altora

Dacă eşti puternic înseamnă că ştii să cooperezi. Succesul altora nu te face gelos, dimpotrivă, persoanele de acest fel ştiu cum să se bucure de succesul şi fericirea altora.

Trăieşti şi iei decizii în funcţie de codul tău de valori

Dacă trăieşti conform propriului cod de valori şi îţi respecţi priorităţile, nu vei avea probleme în luarea deciziilor. Această abilitate face ca oamenii să fie puternici.

Îţi pasă mai mult despre îmbunătăţirea abilităţilor decât de lăudarea cu ele

În general, oamenii tind să caute suport şi aprobare de la alţii. Dar persoanele puternice din punct de vedere mental se concentrează pe îmbunătăţirea abilităţilor fără să caute recunoaştere.

Trăieşti o viaţă autentică

Oamenii puternici sunt sinceri cu ei, iar acţiunile nu sunt în contradicţie cu cuvintele lor.

Apreciezi ceea ce eşti, nu ceea ce ai realizat

Persoanele puternice mental iau în considerare cine eşti, nu ce ai, astfel nu pun accentul pe lucrurile efemere.

Ştii că un triumf merită aşteptarea

Aceste persoane au răbdare şi ştiu să aştepte pentru a primi recompensa. Ştiu că este nevoie de timp pentru ca fructele să crească şi să se coacă.

Eşti responsabil pentru acţiunile tale

Puterea de acest fel nu garantează că nu vei face deloc greşeli. Vei face, dar lucrul important este că ţi le asumi. Recunoaşterea lor este primul pas în a învăţa din ele şi a le corecta pe viitor.

Vezi dificultăţile ca oportunităţi

Fiecare obstacol şi fiecare problemă pe care o înfrunţi este doar o altă oportunitate pentru tine să creşti. Oamenii devin de obicei iritaţi de dificultăţi, dar persoanele puternice acceptă provocările şi devin mai bune.

Eşti recunoscător

Persoanele puternice ştiu când au ceva suficient şi nu au nevoie de mai mult şi ştiu să fie recunoscători pentru acest lucru.

Te concentrezi pe ceea ce ştii şi faci mai bine

Cei care sunt puternici din punct de vedere mental şi eficienţi şi au succes în viaţă pentru că îşi dedică timpul, eforturile şi resursele pe ceea ce ştiu şi fac cel mai bine.

Te ridici după ce cazi

Pentru oamenii puternici, eşecul nu este sfârşitul drumului, ci începutul lui. Ei cred că drumul pe care l-au ales îi va duce la succes.

Eşti un optimist realist

Persoanele de acest fel sunt optimiste. Atunci când înfruntă obstacolele, speră la ce este mai bine, dar în acelaşi timp îşi ţin picioarele pe pământ.

Îţi înfrunţi slăbiciunile

De obicei, oamenii tind să îşi ascundă vulnerabilităţile, dar persoanele puternice nu se tem să-şi înfrunte cele mai mari temeri.

Nu te cerţi din nimicuri

Tinderea spre perfecţiune este starea naturală a omului puternic, dar o astfel de persoană ştie şi că este inutil să te consumi din toate trivialităţile.

Eşti pregătit să rezolvi probleme

Poţi să te plângi de problemele tale şi să faci din ţânţar armăsar. Sau poţi să le rezolvi, aşa cum fac persoanele puternice.

Eşti întotdeauna pregătit să înveţi

O nouă zi, o nouă persoană sau o nouă experienţă este doar altă oportunitate de a învăţa ceva. Nu contează cu ce îi loveşte viaţa, persoanele puternice sunt întotdeauna dispuse să înveţe.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Top 10 cele mai puternice femei din istoria omenirii. Au întemeiat noi ere

Ce gadgeturi şi servicii folosesc cel mai des persoanele care înşală pentru a comunica cu persoana cu care au o aventură

Cum explică psihologii relaţiile femeilor cu mai mulţi parteneri

De ce femeile inteligente preferă singurătatea?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase