Home » D:News » Cercetătorii suedezi au descoperit efectul extrem de benefic pe care nucile le au asupra inimii

Cercetătorii suedezi au descoperit efectul extrem de benefic pe care nucile le au asupra inimii

Cercetătorii suedezi au descoperit efectul extrem de benefic pe care nucile le au asupra inimii
Publicat: 20.04.2018
Mai multe porţii de acest fruct în fiecare săptămână pot ajuta la scăderea riscului de a dezvolta un ritm cardiac neregulat, fibrilaţie atrială (palpitaţii) şi insuficienţă cardiacă, conform unui studiu publicat recent în revista Heart.

Studiile precedente au arătat că un consum regulat de nuci este asociat un un risc mai mic de atac de cord, dar nu a fost clar ce aspect particular al unei boli cardiovasculare este asociat cu consumul acestor fructe, scrie Medical Xpress.

Pentru a explora această problemă, cercetătorii au analizat răspunsurile la un chestionar cu privire la dieta şi stilul de viaţă completat de mai mult de 61.000 de oameni din Suedia cu vârstele cuprinse între 45 şi 83 de ani.

Sănătatea cardiovasculară a acestora a fost apoi monitorizată pentru 17 ani (până la sfârşitul lui 2014) sau până la decesul acestora.

Oamenii care au mâncat nuci tindeau să fie mai educaţi şi să aibă un mod de viaţă mai sănătos decât cei care nu au inclus acest aliment în dieta lor. De asemenea, fumau mai puţin sau aveau un istoric redus al problemelor de tensiune. Aveau o condiţie fizică mai bună, mai activi, beau mai mult alcool şi mâncau mai multe fructe şi legume.

În timpul perioadei de monitorizare, au fost 4.983 de atacuri de cord, dintre care 917 au fost fatale, dar consumarea de nuci a fost asociată cu un risc mai mic de atacuri de cord, deci şi cu un risc mai mic al decesului cauzat de această condiţie medicală.

Mai mult decât atât, se observă şi diferenţe în ceea ce priveşte cantitatea de nuci consumată. Dacă avea loc o dată sau maxim de trei ori pe lună, riscul era scăzut cu doar 3%. În cazul consumării de o dată sau de două ori pe săptămână, riscul scădea cu 12% şi cu 18% în cazul în care nucile erau consumate de trei sau mai multe ori pe săptămână.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

De ce este bine să consumi zilnic nuci

7 motive pentru a consuma nuci zilnic

Nucile, remediu contra cancerului şi bolilor de inimă, spun cercetătorii

Dacă le mănânci după-amiază nu vei mai avea o problemă cu obezitatea

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase