Home » D:News » Conform ştiinţei, ne-am mişca mai repede dacă nimeni nu s-ar deplasa pe scările rulante

Conform ştiinţei, ne-am mişca mai repede dacă nimeni nu s-ar deplasa pe scările rulante

Publicat: 22.04.2018
Conform ştiinţei, ne-am mişca mai repede dacă nimeni nu s-ar deplasa pe scările rulante
Plecând de la imaginea ideală conform căreia oamenii ar sta pe partea dreaptă a scărilor rulante, lăsând stânga liberă pentru cei care doresc să urce (folosind treptele), un grup de cercetători de la Universitatea Greenwich susţine că mai multă lume poate urca pe acele scări dacă s-ar staţiona pe ambele părţi decât atunci când una rămâne destinată mersului.

Cercetătorii au găsit că, în medie, doar 25% dintre oameni urcă pe scările rulante, iar 75% stau; ceea ce înseamnă că 50% din spaţiu este destinat pentru doar 25% dintre călători şi, de asemenea, oamenii tind să creeze mai mult spaţiu pe partea de mers decât pe partea de stat a scărilor rulante, scrie Curiosity.

Pentru a verifica „pe teren” această ipoteză, echipa a realizat un experiment în staţia Holborn din centrul Londrei. Timp de trei săptămâni, au obligat călătorii să stea pe ambele părţi ale scărilor. Au observat că o scară rulantă care transporta 12.745 de pasageri între 8:30 şi 9:30, într-o săptămână normală, a putut transporta 16.220 cu noua regulă.

Desigur, pentru cei care doreau să urce mai repede, folosind partea stângă, noua regulă (sau desfiinţarea celei vechi) a afectat timpul de urcare.

Există de asemenea o metodă mai rapidă, anume, ambele părţi să fie folosite şi pentru urcatul tradiţional, dar în contextul comodităţii omului modern, cercetătorii au exclus de la sine această posibilitate.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Scara-pian incurajeaza calatorii sa renunte la scarile rulante

Boala de care SUFERĂ societatea actuală. ,,Este o problemă globală”

Este mai rapid să staţionezi sau să urci pe scările rulante? Răspunsul găsit de cercetători după şase luni de studii

Un student a inventat o scara rulanta accesibila oricui

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase