Home » D:News » Contrar aşteptărilor, atunci când eşti în toane rele te descurci mai bine la sarcinile de zi cu zi

Contrar aşteptărilor, atunci când eşti în toane rele te descurci mai bine la sarcinile de zi cu zi

Publicat: 23.07.2018
Un nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea Waterloo a arătat că toanele rele pot ajuta funcţiile executive ale oamenilor, precum concentrarea atenţiei, administrarea timpului şi prioritizarea sarcinilor. Acelaşi studiu a arătat că toanele bune pot avea un efect negativ.

Tara McAuley, profesoară de psihologie de la Universitatea Waterloo, şi Martyn S. Gabel, doctorand la aceeaşi universitate, au vrut să vadă dacă starea de spirit influenţează facultăţile necesare pentru a realiza sarcinile de zi cu zi, concentrându-se pe reactivitatea emoţională, care se referă la sensibilitatea, intensitatea şi durata răspunsurilor noastre emoţionale asociate cu starea de spirit, relatează Medical Xpress.

„Rezultatele noastre arată că există oameni care atunci când sunt în toane rele se descurcă mai bine la activităţile zilnice”, a precizat McAuley.

Indivizii cu reactivitate emoţională ridicată – cei care aveau răspunsuri emoţionale rapide, intense şi de durată – s-au descurcat mai bine la sarcinile executive atunci când treceau prin toane rele. Indivizii cu reactivitate emoţională scăzută au avut efectul opus, cu toane rele asociate cu o funcţie executivă mai slabă.

Studiul a inclus 95 de participanţi, fiecare completând nouă sarcini diferite şi chestionare care evaluau starea de spirit şi reactivitatea emoţională.

Este nevoie de mai multe studii pentru a explica această relaţie, dar unele studii sugerează că oamenii mai reactivi sunt obişnuiţi să treacă prin emoţii negative, deci pentru ei este o mai mică distragere a atenţiei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cum ne influenţează culorile starea de spirit

Culoarea hainelor pe care le purtăm ne influenţează starea de spirit. Experimentul INEDIT la care au luat parte cinci femei

Cum diferite tipuri de băuturi alcoolice îţi influenţează starea de spirit, în funcţie de tăria acestora

Click-ul de la mouse îţi poate ”trăda” starea de spirit

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase