Home » D:News » Noaptea Muzeelor 2022. Expoziții de neratat în București și în țară

Noaptea Muzeelor 2022. Expoziții de neratat în București și în țară

Publicat: 14.05.2022
Noaptea Muzeelor 2022. Expoziții de neratat în București și în țară
Credit foto: Noaptea Muzeelor 2022

Noaptea Muzeelor 2022 are loc sâmbătă, 14 mai, la nivel național. Aceasta este a 18-a ediție a evenimentului cultural inedit.

Așadar, românii din toată țara vor putea în mod gratuit la sute de expoziții și activități interactive, organizate în 87 de localități (orașe, comune, sate) din 39 de județe. Vor fi deschise pentru public nenumărate stații culturale, cu activități diverse și interactive, adaptate tuturor vârstelor și intereselor culturale.

Bucureștenii pot alege dintr-o listă variată de expoziții și evenimente organizate sâmbătă, 14 mai.

Arcul de Triumf la Noaptea Europeană a Muzeelor

Cu ocazia Nopții Muzeelor 2022 Arcul de Triumf va putea fi vizitat gratuit, între orele 11.00 – 00.00. Ultima persoană va intra în interiorul monumentului la ora 23.30.

Credit foto: Shutterstock

Traversarea către și dinspre monument se face pe la trecerea de pietoni semaforizată care face legătura între Arcul de triumf și Parcul Regele Mihai l.

ART SAFARI și Muzeul Municipiului București

Noaptea prinde viață la Night Tours by Art Safari. Experiența de vizitare cuprinde un tur ghidat în expoziții, drinks și muzică live! Expozițiile Art Safari ediția a 9-a includ, în premieră, nume mari ale artei mondiale precum Picasso și Dalí – într-o ipostază inedită, aceea de creatori de scenografie.

Noaptea Muzeelor 2022 la Casa Artelor Dinu Lipatti

Casa Artelor Dinu Lipatti vă așteaptă sâmbătă, 14 mai, între orele 18:00 și 23:00, să descoperiți și să redescoperiți Casa în care a locuit genialul pianist și compozitor Dinu Lipatti împreună cu familia sa și să vă bucurați de emoția muzicii, la Evenimentul „Noaptea Muzeelor la Casa Artelor Dinu Lipatti”.

Casa Experimentelor – Centrul Științific Român la Noaptea Muzeelor

Casa Experimentelor – Romanian Science Center deschis în ianuarie 2016 pune la dispoziția vizitatorilor într-un spațiu de 500 mp, 100 de experimente din domeniile: optică și iluzii optice, acustică, electricitate și magnetism, fluide, plasma, unde, mecanică și matematică pe care să le testeze, să apese, să rotească, să descopere pe principiul ”pune mâna și încearcă”. Toate exponatele prezentate aici invită la participare, ele par să spună mai degrabă ”Atinge-mă” decât ”Nu pune mâna”.

Noaptea Muzeelor la MARe

”Noaptea la MARe” oferă vizitatorilor 4 proiecte distincte (3 expoziții și o instalație sonoră): Colecția Permanentă (etajele 1 & 2); Arnulf Rainer. Not Being An Angel / Nefiind Înger (Spațiile inter-etaje); Culturi agricole.

Agricultura în arta românească modernă și contemporană (etaj -1 și 3); Octavian Nemescu (1940 – 2020).“MUZICA ORELOR”. Instalație sonoră durațională de la miezul zilei la miezul nopții, potrivit paginii oficiale a evenimentului Noaptea Muzeelor 2022.

Noaptea Muzeelor la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” a pregătit pentru Noaptea Muzeelor 2022 un program care include, pe lângă vizitarea gratuită a expoziției permanente, o seară de folk în grădina Muzeului precum și activități de colectare a insectelor nocturne și de interceptare a liliecilor din curtea Muzeului.

Noaptea Muzeelor 2022, lista completă a expozițiilor

Expozițiile enumerate mai sus sunt doar câteva dintre numeroasele evenimente organizate în București sâmbătă, 14 mai. Lista completă a activităților organizate în Capitală, dar și în țară, poate fi consultată accesând pagina oficială a evenimentului.

Menționăm faptul că expozițiile incluse în acest articol au fost alese în funcție de orele de vizitare. Astfel, au fost preferate evenimentele accesibile publicului până la ore mai târzii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Arta rupestră antică și secretele sale. Cum dezvăluie noile tehnologii fantomele istoriei umane?

Arta mexicană clasică a rezistat trecerii timpului cu ajutorul unui ingredient secret

Celebra hartă a lumii creată de Fra Mauro poate fi explorată acum online

Opere de artă antice dezvăluie indicii despre hibridizarea cămilelor în Regatul Hatra

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase