Home » D:News » Cel mai bătrân șoarece din lume, oficial în Cartea Recordurilor

Cel mai bătrân șoarece din lume, oficial în Cartea Recordurilor

Publicat: 13.02.2023

Ați făcut recent cunoștință cu cel mai bătrân câine din lume intrat în Cartea Recordurilor, Bobi, iar acum este momentul să faceți cunoștință cu Pat. La vârsta de nouă ani și 209 zile, Pat a fost numit de Guinness World Records cel mai bătrân șoarece din lume aflat în grija unui om.

Șoarecele de buzunar (Perognathus longimembris pacificus) este cea mai mică specie de șoarece din America de Nord. Acesta poate să cântărească cât trei bănuți, dar, în ciuda acestei micimi, rolul pe care îl joacă acești pui în ecosisteme depășește cu mult dimensiunea lor redusă, potrivit IFL Science.

Șoarecii sunt vitali pentru viața plantelor, încurajând creșterea și ajutând la dispersarea semințelor.

Cel mai bătrân șoarece din lume

Pat, numit după actorul veteran Sir Patrick Stewart, trăiește la Zoo Safari Park din San Diego, SUA, acolo unde s-a născut în 2013. Organizația a fost în fruntea eforturilor de conservare în ultimii ani, dar pentru o vreme specia a fost considerată dispărută.

„Recunoașterea este atât de relevantă pentru echipa noastră și semnificativă pentru specie. Această recunoaștere este, de asemenea, un simbol al aprecierii pentru speciile despre care oamenii nu știu prea multe, pentru că nu fac parte din megafauna carismatică, dar sunt la fel de importante pentru funcționarea ecosistemului […]”, a spus dr. Debra Shier într-un comunicat.

Doar trei populații sălbatice ale speciei au mai rămas în viață

De fapt, oamenii de știință au lucrat având în vedere această înțelegere greșită timp de 20 de ani, înainte să fie redescoperită o mică populație în 1994. De atunci, doar trei populații sălbatice ale speciei au mai rămas în viață, iar acestea sunt atât de mici, încât specia este considerată pe cale de dispariție.

Cercetătorii de la Zoo Safari Park din San Diego studiază de 11 ani genetica și comportamentul șoarecilor pentru a se asigura că, atunci când vine momentul, indivizii pot fi eliberați în sălbăticie cu toate abilitățile de care au nevoie pentru a se hrăni și pentru a evita prădătorii.

Vă mai recomandăm și: 

Șoarecii hrăniți cu alimente procesate sunt mai vulnerabili la gripă decât cei hrăniți cu cereale

Câte dintre plantele și animalele din SUA sunt în pericol de dispariție?

Cel mai bătrân câine care a trăit vreodată intră în Cartea Recordurilor

Bacteriile intestinale influențează sănătatea creierului, arată un studiu pe șoareci

Claudia Cociug
Claudia Cociug
Claudia Cociug, absolventă a Facultății de Litere, specializarea Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, a făcut parte din echipa DESCOPERĂ.ro din noiembrie 2022 și până în iunie 2023. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase