Prima pagină D:News

In cautarea vietii pe Marte

Redactia Descopera.ro | 07.03.2008 | ● Vizualizări: 50
In cautarea vietii pe Marte     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Descoperirea de acum doua saptamani de sub rocile planetei Marte, care a constat in cristale de gheata, a deschis noi teorii in randul cercetatorilor, care sunt de parere ca apa este un ingredient necesar vietii pe alte planete.

Descoperirea facuta de Phoenix Mars Lander reprezinta cel mai recent indiciu in privinta posibilitatii descoperirii de bacterii pe Planeta Rosie.
NASA a urmat timp de zeci de ani principiul exobiologic conform caruia, descoperirea apei pe alte planete ar duce automat la posibilitatea existentei oricaror forme de viata.
Phoenix Lander a sapat in solul martian doar la suprafata si destul de superficial, pentru ca nu a fost echipat cu tehnologii performante de forare. Din cauza acestei situatii bratul sau robotic nu poate investiga ceea ce se gaseste cu adevarat ascuns sub scoarta martiana.

“Phoenix poate sapa eficient doar pana la o adancime de 2 metri”, declara Michael Storie-Lombardi, astrobiolog din cadrul Institutului Kinohi din California.
Cercetatorii au mai declarat ca pana in prezent nu se cunosc ciclurile formarii si disparitiei ghetii de pe Marte. Este pentru prima data cand a fost identificata apa pe Marte, chiar daca este sub forma de gheata.
Cursa pentru descoperirea unei forme de viata extraterestre continua si in prezent pe Marte.

Sursa: MSNBC