Prima pagină D:News

"Arca lui Noe" va fi cel mai mare parc tematic creaţionist mondial

01.22.2011 | ● Vizualizări: 171
"Arca lui Noe" va fi cel mai mare parc tematic creaţionist mondial     no tags + zoom
Galerie foto (1)

O replică la scară întreagă a Arcei lui Noe, reprezentând cel mai mare parc de amuzament cu tematică creaţionistă din lume, s-ar putea deschide în 2014 în nordul statului american Kentucky.

Parcul, presupunând costuri aproximative de 150 de milioane dedolari, va fi construit de către un grup "semi-corporatist",denumit Ark Encounter LLC, aflat în parteneriat cu sindicatulpro-creştin Answers in Genesis, cel mai bine cunoscut pentru al săuMuzeu al Creaţiei intens tehnologizat, dinPetersburg, Kentucky.

Spaţiul destinat amenajării parcului nu a fost încă selectat, darorganizatorii iau în considerare posibilitatea folosirii unui terenviran cu suprafaţa de aproximativ 320 de hectare din Grant County,de-a lungul drumului interstatal I15, la o distanţă de aproximativ65 de kilometri de Muzeul Creaţiei, aflat chiar la intrarea înCincinnati, Ohio.

Ca aport civic, se estimează că proiectul va genera circa 900 delocuri de munca, iar ca realizăriindustrial-financiare, parcul ar putea atrage o medie de 1,6milioane de vizitatori anual, conform unor studii defezabilitate.

Adiţional arcei în mărime naturală, complexul va include şi un"oraş-cetate", găzduind spectacole cu animale vii, o zonăinteractivă de joacă pentru copii, o replică a Turnului Babel, uncinematograf de 500 de locuri cu efecte speciale, un acvariu, ocălătorie "regresivă" de-a lungul istoriei biblice, precum şi unsat de prim secol din Orientul Mijlociu.

Constructorii plănuiesc sa întrebuinţeze tehnici arhitecturale bazate pe materiale, energii şigeometrii prietenoase cu mediul. Compania ArkEncounter susţine că va acoperi 125 de milioane de dolari dincosturile necesare ridicării parcului, în timp ce Answer in Genesisîncearcă sa adune, din donaţii, 24,5 milioane de dolari pentruaceeaşi cauză.

Sursa: MSNBC

Descoperă lumea în care trăieşti: