Home » Istorie » O nouă descoperire din Egipt scoate la iveală detalii uimitoare cu privire la tehnica de îmbălsămare a morţilor

O nouă descoperire din Egipt scoate la iveală detalii uimitoare cu privire la tehnica de îmbălsămare a morţilor

O nouă descoperire din Egipt scoate la iveală detalii uimitoare cu privire la tehnica de îmbălsămare a morţilor
Publicat: 27.05.2017
Materialele de îmbălsămare ale lui Ipi, membru al elitei în timpul faraonului Amenemhat I din cea de a XX-a Dinastie (acum 4.000 de ani), au fost descoperite în mormântul său la Deir Al-Bahari pe partea vestică a oraşului Luxor.

Misiunea internaţională numită Middle Kingdom Theban Project, aflată sub tutela Universităţii Alcalá, a descoperit peste 50 de recipiente de lut care conţineau materiale utilizate în mumificare, scrie Ahram Online.

Mahmoud Afifi, directorul Departamentului de Antichităţi Egiptene din cadrul Ministerului de Antichităţi, susţine că aceste recipiente au fost descoperite prima dată în 1922, dar au fost lăsate neatinse.

Ulcioarele conţin bandaje, uleiuri şi săruri care erau folosite de cei care îmbălsămau defuncţii.

Antonio Morales, conducătorul acestui proiect, susţine că „identificarea acestor materiale este de o importanţă crucială pentru înţelegerea tehnicilor de mumificare utilizate în începutul perioadei Regatului de Mijloc şi a articolelor, uneltelor şi substanţelor folosite în procesul de îmbălsămare”.

De asemenea, unul dintre specialişti, Salima Ikram, a identificat ce pare a fi inima mumificată a lui Ipi, o practică neobişnuită care cu siguranţă merită investigată.

Colecţia largă şi diversă oferă echipei de cercetare o oportunitate excelentă pentru analize ştiinţifice a substanţelor, componentelor, textilelor şi rămăşiţelor umane găsite în recipiente, pe lângă procedurile şi practicile religioase folosite în mumificarea unei persoane de rang înalt din Egiptul din perioada Regatului de Mijloc.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Răsturnare de situaţie în Egipt. Statuia imensă descoperită în Cairo nu îl înfăţişează pe Ramses al-II-lea. Ministrul antichităţilor din Egipt a clarificat situaţia

Arheologii spanioli au descoperit un mormânt vechi de 4000 de ani în Egipt. ”Descoperirea este unică”

Descoperire neaşteptată în Egipt. Nimeni nu ştie de ce a fost construită această piramidă, care are o vechime de peste 4.000 de ani

Un mormânt nou descoperit din Egipt vechi de 3.800 de ani poate rezolva o enigmă care i-a contrariat pe cercetători

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase