Home » Istorie » MNIR participă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2018

MNIR participă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2018

MNIR participă la Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2018
Publicat: 27.05.2018
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) participă în calitate de expozant la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ce se desfăşoară în perioada 30 mai – 3 iunie 2018, la Romexpo.
La standul muzeului aflat în Pavilionul B2, se găsesc peste 70 de titluri ale publicaţiilor proprii precum anuare, cărţi de specialitate, albume, cataloage de colecţie sau de expoziţie, informează instituţia printr-un comunicat de presă.

Printre noutăţile editoriale cu care se prezintă muzeul la Bookfest în acest an, se numără cataloagele de colecţie Biserici şi mănăstiri din România (din seria Imago Romaniae), Capodopere din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României (2017), Catalogul colecţiei de cahle şi ceramică decorativă din Muzeul Naţional de Istorie a României, Glorie şi artă, vol. I – Medalii şi decoraţii britanice din colecţia Muzeului Naţional de Istorie a României, Unelte şi ustensile din patrimoniul Muzeului Naţional de Istorie a României – Civilizaţia geto-dacică (II), precum şi cataloage de expoziţie cum sunt Ştefan cel Mare. Din istorie în veşnicie, Basarabia – 100 de ani de la unirea cu România, Ghidul expoziţiei Aurul şi argintul antic al României, Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz (1917-2017), FELIX TERRA – Istorie şi artă ecleziastică în Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Sarmizegetusa – începuturile Daciei romane, Independenţa României. 1877 – 2017. De actualitate sunt şi publicaţiile Muzeul Naţional (volumul XXIX), Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon. Caligrafiat şi miniat la mănăstirea Putna în 1502, din porunca lui Ştefan cel Mare (ediţie anastatică).

Publicaţiile sunt, de asemenea, accesibile atât la magazinul muzeului din Calea Victoriei nr. 12, cât şi online: http://shop.mnir.ro/.

 

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase