Home » Istorie » A fost descoperită o încăpere secretă în Domus Aurea, celebrul palat al lui Nero

A fost descoperită o încăpere secretă în Domus Aurea, celebrul palat al lui Nero

Publicat: 31.05.2019
În timpul lucrărilor de restaurare a palatului construit de către Nero, specialiştii au identificat o încăpere necunoscută până în acel moment.

În urma lucrărilor de restaurare realizate la Domus Aurea, palatul construit de către împăratul Nero în urmă cu aproape 2.000 de ani, arheologii au descoperit o încăpere necunscută până în acel moment, notează Science Alert.

Domus Aurea (Casa de Aur) a fost construit de către împăratul Nero, după Marele Incendiu al Romei din anul 64 al erei noastre şi s-a întins pe trei dintre cele şapte coline ale cetăţii eterne. Din cauza modului în care s-a ocupat de politica Imperiului şi a modului negativ în care a fost perceput în ultimii ani ai domniei lui Nero, Domus Aurea a fost supus unor eforturi extinse de a fi distrus sau ascuns. Astfel, peste unele părţi ale impunătorului palat, viitorii împăraţi au dispus construirea altor clădiri, aici enumerându-se şi Coloseumul sau pur şi simplu au fost acoperite cu pământ.

Odată cu descoperirea unor urme ale Domus Aurea, autorităţile italiene au dispus începerea unor lucrări de excavaţie şi recondiţionare a monumetului istoric. Lucrările arheologice au fost coordonate de către Parco archeologico del Colosseo. În timpul acestor lucrări a fost identificată noua cameră.

Această cameră este decorată cu diferite motive florale sau de animale, atât reale, cât şi fantastice. Artiştii vremii au pictat pe pereţii acestei camere căluţi de mare, diferite imagini ale zeului Pan, figuri războinice şi un sfinx, cel care dă numele camerei.

Credit foto: Parco archeologico del Colosseo

Camera sfinxului, aşa cum au numit-o experţii, este acoperită în mare parte cu pământ, acesta acoperind mare parte din ziduri şi picturile murale de pe acestea. Momentan, arheologii nu vor continua cu îndepăratarea pământului din cameră, motivul acestei decizii fiind reprezentat de posibilitatea ca o astfel de hotărâre să destabilizeze întreg complexul arheologic.

Deşi, momentan, istoricii şi arheologi nu au acces la întreaga cameră, ea reuşeşte să permită experţilor, dar şi oamenilor obişnuiţi, să „experimenteze” mai bine atmosfera Romei imperiale din perioada lui Nero.

Citeşte şi:

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase