Home » Istorie » Ruinele unor construcţii militare din secolul XIX, descoperite în apropierea clădirii Parlamentului canadian

Ruinele unor construcţii militare din secolul XIX, descoperite în apropierea clădirii Parlamentului canadian

Ruinele unor construcţii militare din secolul XIX, descoperite în apropierea clădirii Parlamentului canadian
Publicat: 11.06.2019
În apropierea clădirii Parlamentului canadian din Ottawa au fost identificate ruinele unor construcţii militare din secolul XIX.

Arheologii au identificat în urma săpăturilor ruinele barăcilor şi ale unui post de pază, de asemenea ei au declarat că au descoperit şi o serie de obiecte care au aparţinut soldaţilor staţionaţi acolo. Vorbim în acest caz de monede, nasturi sau bucăţi de ceramică aparţinând unor obiecte de uz domestic, notează Fox News.

Conform datelor adunate de către istorici, aceste clădiri militare au fost construite înainte de fondarea Confederaţiei Canadiene, atunci când coloniile britanice din nordul continentului au fost reorganizate sub forma Dominionului canadian.

„Barăcile au fost construite în 1826 şi au fost cartierul general al regimentelor de mineri şi geneşti (n.r. acei soldaţi care se ocupă cu construcţiile de utilitate militară), aproximativ 150 de soldaţi şi familiile acestora”, ni se spune într-o declaraţie a oficialităţilor canadiene. Despre aceşti soldaţi se ştie că au fost însărcinaţi cu construcţia canalului Rideau, care în prezent este pe lista de patrimoniu a UNESCO.

Arheologii şi alţi istorici vor continua să îşi desfăşoare munca în zona dealului Parlamentului, ca parte a unui proiect care are ca scop renovarea şi excavarea siturilor arheologice din această zonă.

Citeşte şi:

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase