Home » Istorie » Cercetătorii au descoperit un topor dintr-un os de hipopotam realizat de către un strămoș al omului

Cercetătorii au descoperit un topor dintr-un os de hipopotam realizat de către un strămoș al omului

Cercetătorii au descoperit un topor dintr-un os de hipopotam realizat de către un strămoș al omului
Credit Universitatea Tokyo
Publicat: 17.07.2020

Artefactul a fost descoperit în Etiopia și pare a fi fost realizat de către Homo erectus.

Arheologii au descoperit un artefact inedit în sudul Etiopiei: un topor realizat dintr-un os de hipopotam de către un Homo erectus. Acest artefact a fost identificat în straturile sedimentare formate în urmă cu 1,4 milioane de ani, în timpul Acheuleanului, o cultură din Paleoliticul inferior, notează The History Blog.

Oamenii de știință din echipa care a realizat excavațiile au mai identificat o serie de topoare, acestea având însă mânerul din piatră. Mânerul toporului din os are o lungime de aproape 13 centimetri și pare a fi scobit pentru a obține o margine dreaptă.

Un artefact complex

topor
Credit foto: Universitatea Tokyo

Forma pe care acest artefact o are se dovedește greu de obținut, cercetătorii explicând faptul că persoana care l-a realizat avea nevoie de o bună înțelegere a modul în care osele se comportă atunci când sunt prelucrate.

Analiza toporului a relevat faptul că acesta a fost folosit, striațiile de pe lama acestuia indicând faptul că unealta era folosită pentru mișcări largi, folosite pentru a tăia carnea și oasele diferitelor animale.

Gen Suwa, cercetător al Universității Tokyo, Japonia, declară că aceste descoperiri indică faptul că „Tehnologia folosită de Homo erectus a fost mai sofisticată și versatilă decât am fi crezut”.

Citește și:

Craniul distrus al unui copil ar putea fi cea mai veche fosilă de pe Pământ a lui Homo erectus, strămoşul direct al oamenilor

Omul ”a început să folosească limbajul în urmă cu un milion de ani”. Cercetătorii consideră că, fără limbaj, Homo Erectus nu ar fi putut migra şi popula lumea

Istoria ar trebui rescrisă. Acum jumătate de milion de ani Homo erectus făcea artă abstractă (FOTO)

Dispariţia elefanţilor a dus la naşterea omului modern acum 400.000 de ani

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase