Home » Istorie » Atacul morților. Bătălia din Primul Război Mondial care a fost ca un film de groază

Atacul morților. Bătălia din Primul Război Mondial care a fost ca un film de groază

Atacul morților. Bătălia din Primul Război Mondial care a fost ca un film de groază
Bătălia pentru Osoweic / Credit foto: Profimedia
Publicat: 20.01.2021

Soldații de infanterie rusă, asemănători cu zombi, i-au spulberat pe germani într-o luptă îngrozitoare. Sună ca o copertă de album de heavy metal adusă la viață, dar este adevărat și a avut loc în 1915 în timpul Primului Război Mondial.

Cum au ajuns să pară zombi? Această poveste sumbră despre cruzimea Kaiserului și acele suflete curajoase care au luptat atunci, este cunoscută sub numele de „Atacul oamenilor morți”. Ce a dus la confruntarea sângeroasă și brutală? Răspunsurile la aceste întrebări și alte detalii le aflați mai jos.

Locul atacului a fost Fortul Osoweic, nord-estul Poloniei. Construit de Imperiul Rus în secolul precedent, a fost un punct important pentru planurile germane de cucerire. În timpul Primului Război Mondial, au încercat să îl cucerească de câteva ori, bombardându-l cu foc de artilerie puternic. Chiar și rușii au fost surprinși că a rezistat unui astfel de atac.

Ce s-a întâmplat, de fapt, în timpul Atacului Morților

Pentru a intra, un inamic trebuia să traverseze 2 seturi de tranșee înainte de a se confrunta cu zidurile și crenelurile. În mod uimitor, acest sistem de apărare cu mai multe straturi însemna că rușii nu aveau nevoie de mulți soldați pentru a apăra fortul. Kaiserul avea nevoie de Rusia, iar distrugerea Fortului Osoweic trebuie să fi fost o prioritate.

În august 1915, a apelat la ajutorul Feldmareșalului Paul von Hindenburg. L-au însoțit în marșul său la fața locului 14 batalioane de infanterie, un batalion de săpători de tranșee, aproximativ 30 de tunuri de asediu grele și multe altele, notează War History Online.

Cu aproximativ 900 de ruși, împotriva a mii de germani, șansele păreau fără speranță. Totuși, structura puternică a Fortului Osoweic părea să reziste, în favoarea rușilor. Cu toate acestea, de data asta a existat un factor cu care ei nu se mai confruntaseră înainte. Inamicul german adusese un cocktail mortal conceput să provoace daune maxime.

Feldmareșalul von Hindenburg a dat ordinul. 30 de canistre de clor gazos au fost aliniate pentru a fi aruncate în fortăreață, peste inamic. A fost doar o chestiune de timp până au fost condițiile meteorologice corecte. Când Dumnezeu a împins vântul în direcția corectă, atunci a început atacul cumplit!

Arma germanilor i-a distrus pe ruși, dar nu se așteptau la ceea ce a urmat

Înainte ca acest clor gazos să ajungă chiar în cetate, au fost observate efectele sale teribile. Gazul arăta ca ceva dintr-un film de groază. Arăta ca un nor verde și galben care plutea amenințător către ruși. Acest nor a înnegrit imediat iarba. Bărbații disperați și-au pus pe față cămăși îmbibate în apă sau urină.

Ce se întâmplă atunci când clorul gazos este inhalat? Se combină cu umiditatea corpului și creează acid clorhidric! Bieții ruși erau mâncați vii de aerul din jurul lor. Cu o armă atât de devastatoare, se părea că totul era pierdut. Mulți au pierit prin mișcarea diabolică a lui von Hindenburg. Dar încă nu erau înfrânți definitiv, așa cum germanii erau pe cale să descopere.

Al doilea locotenent, Vladimir Kotlinsky, era hotărât să lupte cu inamicul. El și alți 60 de bărbați au suferit îngrozitor, acoperiți de bandaje sângeroase și tușind părți din ei înșiși, pe măsură ce acidul a făcut ravagii. Cu toate acestea, au decis să atace trupele germane în momentul intrării în cetate.

În ceea ce îi privește pe cei mai buni soldați nemți, ei credeau că se luptă cu un grup de monștri și strigoi. Vederea era atât de înspăimântătoare încât s-au retras. Unii au fost atât de înnebuniți de ceea ce vedeau încât s-au împiedicat în sârmă ghimpată.

Vă invităm să citiți și:

Zece animale despre care nu ştiai că se transformă în „zombi”

Armata rusa isi transforma inamicii in zombie

O boală care a făcut ravagii în Primul Război Mondial, descoperită la un bărbat din Canada

Anomalia” climatică întâlnită o dată la 100 de ani care ar fi făcut Primul Război Mondial și mai mortal

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase