Home » Lumea digitală » Tesla doreşte ca funcţia Autopilot să conducă autonom întregul drum către serviciu

Tesla doreşte ca funcţia Autopilot să conducă autonom întregul drum către serviciu

Tesla doreşte ca funcţia Autopilot să conducă autonom întregul drum către serviciu
Publicat: 16.12.2018
Ultimul upgrade adus la partea de software a extins funcţia Autopilot cu suport pentru navigarea sensurilor giratorii şi oprirea automată la semafor, după cum afirmă membrii companiei Tesla.

Funcţia Navigate on Autopilot disponibilă pe vehiculele Tesla ar putea să preia tot mai multe dintre atribuţiile şoferului. Dezvoltatorul Tesla a promis că în curând va fi posibilă parcurgerea întregului traseul către serviciu fără ca şoferul să se atingă de comenzile vehiculului.

Disponibilă ca funcţie opţională pe vehiculele Tesla EV, modul Autopilot face treabă destul de bună în ce priveşte păstrarea sau schimbarea benzii de circulaţie, putând face inclusiv depăşiri. Detectarea obstacolelor şi frânarea automată la sesizarea unui pericol nu pune probleme, însă oprirea la culoarea roşie a semaforului şi navigarea intersecţiilor cade în seama şoferului aflat la bord.

Aflată deocamdată la stadiu de testare beta, o nouă versiune a software-ului Autopilot va putea prelua inclusiv aceste sarcini, lăsând şoferului rolul de observator, gata să intervină în cazul apariţiei unor situaţii neprevăzute.

Continuarea pe Go4it.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase