Home » Lumea digitală » Smartphone-ul poate fi dovada deținerii unui permis auto în Coreea de Sud

Smartphone-ul poate fi dovada deținerii unui permis auto în Coreea de Sud

Smartphone-ul poate fi dovada deținerii unui permis auto în Coreea de Sud
Publicat: 28.06.2020

Autoritățile din Coreea vor să înlouiască obligativitatea deținerii unui permis de conducere în format fizic cu smartphone-urile.

După ce Tesla a înlocuit cardul de acces auto cu smartphone-ul, autoritățile dintr-o țară super-tehnologizată plănuiesc să elimine obligativitatea deținerii unui permis de conducere în formă fizică, posesorii putând face dovada deținerii folosind smartphone-ul.

Pentru mulți, mai important chiar și decât buletinul, smartphone-ul tinde să devină un accesoriu cu rol universal, capabil să înlocuiască tot ce se găsește de obicei în portofel.

Comunicare în formă audio și video, acces la internet, plăți în format electronic, cheie pentru locuință și autoturism, înlocuitor pentru permisul auto și în cele din urmă, pentru cartea de identitate. Smartphone-ul nu mai este de mult doar un accesoriu opțional, lipsa sau pierderea acestuia punând în reală dificultate orice locuitor al unui așezământ urban.

Permisul digital integrat într-o aplicație de mobil

Pentru început în Coreea de Sud, operatorii de telefonie mobilă SK Telecom, KT și LG Uplus s-au alăturat companiei de autentificare ATON pentru a integra permisul de conducere digital în aplicația de mobil PASS , care este deja folosită pentru verificarea plăților mobile. Agreată și de Agenția Națională de Poliție Coreeană (KNPA), PASS devine astfel o veritabilă carte de identitate digitală.

Începând cu luna iulie a acestui an, sud-coreenii vor putea folosi aplicația ATON pentru păstrarea dovezii pentru permis de conducere în format digital și chiar reînnoirea acestuia, în ​​timp, forma digitală a actelor devenind norma.

Între timp, utilizatorii pot opta pentru înregistrarea detaliilor despre permisul de conducere în aplicație, acesta urmând a fi recunoscută ca o licență digitală, conținând toate datele relevante plus fotografia utilizatorului, un cod QR și cod de bare care nu trebuie decât scanate în timpul verificărilor de rutină.

Citește continuarea pe Go4it!

Piaţa de smartphone-uri scade cu 40% în urma pandemiei COVID-19

Care sunt cele mai greu de ”spart” smartphone-uri?

Smartphone-urile ne împiedică să adormim aşa cum ar trebui

Primele smartphone-uri ”Made in Africa”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase