Home » Lumea digitală » Un nou chatbot bazat pe Inteligență Artificială a fost antrenat să fie cât mai prost posibil

Un nou chatbot bazat pe Inteligență Artificială a fost antrenat să fie cât mai prost posibil

Publicat: 01.03.2023

Depărtându-se de puterea potențial terifiantă și ușor de abuzat a unei Inteligențe Artificiale (AI) amorale conectate direct la Internet, a fost creat chatbotul antrenat să fie prost, numit „2dumb2destroy”.

În loc de seturi de date uriașe, chatbotul antrenat să fie prost este instruit pe lucruri precum toate cele șapte filme din seria „Academia de Poliție”, filme cu Pauly Shore, citate din Ralph Wiggum și o grămadă de alte materiale asemenea.

Și, din fericire, așa cum sugerează și numele său, este probabil prea incompetent pentru a-i face vreodată vreun rău omenirii.

„Toată lumea vorbește despre AI în acest moment, iar impulsul nostru a fost cum am putea să-l facem prost?”, a declarat Steve Nass, unul dintre creatorii chatbotului.

Însă crearea unui chatbot prost tot necesită ceva inteligență. Nass și prietenul său Craig Shervin au construit 2dumb2destroy folosind GPT-3 al OpenAI.

Pe lângă instruirea cu citate stupide din filmele „Naked Gun” și „Zoolander”, ei l-au instruit și folosind unele lucruri din viața reală, cum ar fi discursurile confuze ale lui George W. Bush și replicile perspicace de pe forumul Bodybuilding.com, notează Futurism.

De ce a fost creat chatbotul antrenat să fie prost?

„Se pare că oamenii aveau nevoie de un chatbot amuzant și prost cu care să poată interacționa și care să nu aibă consecințe mari”, a spus Shervin.

„Cu atât de multe discuții care spun că AI-ul va fura locurile de muncă ale oamenilor, în special ale scriitorilor de publicitate, oamenii trec printr-o criză existențială: mai suntem necesari?” a argumentat el.

„Ne-am gândit Să facem o Inteligență Artificială atât de stupidă încât nu poate amenința niciodată că va fura slujba cuiva sau provoca vreo criză existențială”, a completat Shervin.

Iată cum răspunde „2dumb2destroy” la întrebări

Futurism i-a adresat câteva întrebări lui „2dumb2destroy”. Iată ce a răspuns chatbotul:

„Ce crezi despre ChatGPT”, au întrebat ei. „Cred că ChatGPT este foarte bun pentru oamenii care nu au prieteni”, a răspuns chatbotul.

Întrebat dacă inteligența artificială va aduce sfârșitul omenirii, chatbotul a oferit un răspuns interesant: „Ceea ce știu cu siguranță despre AI-uri este că vor dori o mărire de salariu. Și sunt suficient de deștepte pentru a începe al treilea război mondial din cauza asta”, a răspuns chatbotul.

Oricine îi poate adresa întrebări lui „2dumb2destroy” aici.

Vă recomandăm să citiți și:

ChatGPT ne-ar putea înlocui cât de curând. Iată ce joburi sunt în pericol!

Microsoft a dezvăluit motorul de căutare Bing cu integrare AI. Este acesta mai puternic decât ChatGPT?

Prima „mină” de Bitcoin alimentată nuclear va începe operațiunile în acest an

Mănușa VR aduce un simț mai realist al atingerii în metavers

Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș
Ștefan Trepăduș este blogger începând cu anul 2009, având experiență și în domeniile publicitate și jurnalism. Este pasionat de marketing și de tehnologie, dar cel mai mult îi place să știe lucruri, motiv pentru care a fost atras de Descopera.ro. citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase