Home » Mari întrebări » Maratoanele Descopera » Ce reprezintă litera ”i” din cuvântul „iPhone”?

Ce reprezintă litera ”i” din cuvântul „iPhone”?

Autor: Alin Motogna 02.24.2016
Ce reprezintă litera ”i” din cuvântul „iPhone”?
Simbolul a fost folosit pentru prima dată în anul 1998, pentru a denumi produsul "iMac"

Cele mai multe dintre produsele Apple sunt recunoscute după iniţiala „i”. Fie că vorbim de iMac, iPod, iPhone sau iPad, prefixul este omniprezent pe piaţă începând cu lansarea lui iMac, în anul 1998. Ce reprezintă, însă, această literă?

La un eveniment organizat de Apple în 1998, Steve Jobs a făcut public produsul iMac. Tot atunci, antreprenorul american a explicat care este semnificaţia numelui dispozitivului pe care l-a creat. „iMac simbolizează legătura dintre lumea fascinantă a internetului şi simplitatea unui Macintosh. Am ales acest nume pentru a le oferi clienţilor noştri exact ceea ce îşi doresc: o conexiune la internet simplă şi rapidă”.

În cadrul aceleiaşi prezentări, Jobs a mai explicat că litera „i” înseamnă şi „individualitate”, „instruire”, „informare” şi „inspiraţie”. Dat fiind faptul că aceşti termeni nu se află în strictă legătură cu internetul, unele voci susţin că, în acel moment, Apple nu s-a gândit neapărat la acest domeniu, atunci când au ales numele produsului iPod.

De la lansarea primului iPhone, în anul 2007, iniţiala „i” nu a mai fost folosită pentru a denumi dispozitive Apple. În acest sens, avem ca exemple Apple Watch-ul şi Apple TV-ul, care puteau purta numele „iWatch” sau „iTV”.

Sursa: mashable.com

Vă mai recomandăm şi: Parolele de acces la profiluri online ar putea fi înlocuite cu sisteme de identificare biometrică

                                             Prima pasăre care ştie să folosească uneltele pentru ceva util – VIDEO

                                             Unic în Europa: Lacul din România care îşi schimbă culoarea în funcţie de anotimp – VIDEO