Home » Natură » Aproape 4.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine noi, descoperite în România

Aproape 4.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine noi, descoperite în România

Aproape 4.000 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine noi, descoperite în România
Publicat: 04.08.2017
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a identificat în primul semestru al anului alte 3.840,46 de hectare de păduri virgine şi cvasivirgine, solicitând deja introducerea acestor suprafeţe de pădure, aflate în proprietatea publică a statului, în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, conform Ordinului de Ministru 2525/2016.
Din acestea, 2.996,38 de hectare sunt păduri virgine şi 844,08 hectare păduri cvasivirgine.

Specialiştii Romsilva au identificat 1.757,71 hectare la Ocolul Silvic Arpaşu din judeţul Sibiu, 1.063 de hectare la Ocolului Silvic Strâmbu Băiuţi din judeţul Maramureş şi 175,67 de hectare la Ocolul Silvic Tarniţa din judeţul Mehedinţi, toate încadrându-se în categoria funcţională păduri virgine. 

În judeţul Maramureş au fost identificate, în total, 633,21 hectare păduri de stat care se încadrează în categoria funcţională păduri cvasivirgine, pe raza ocoalelor silvice Groşii Ţibleşului, Mara şi Strâmbu Băiuţi. Au mai fost identificate şi alte păduri cvasivirgine în judeţul Caraş-Severin, 58,33 hectare la Ocolul Silvic Berzeasca, în judeţul Hunedoara, 87,41 hectare pe raza Ocolului Silvic Geoagiu, şi în judeţul Neamţ, 65,13 hectare la Ocolul Silvic Pipirig.
 
Procesul de identificare şi includere a suprafeţelor în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine continuă, anual, specialiştii Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva analizând peste 300 de mii de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.
 
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a inclus deja, anul trecut, 9.983 de hectare în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine.
 
Recent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, Ministerul Apelor şi Pădurilor, împreună cu organizaţiile WWF România şi Greenpeace România au reuşit introducerea a 24.679,4 hectare de păduri virgine şi seculare de fag în Patrimoniul Mondial Natural al UNESCO, din acestea 24.341,3 de hectare fiind în proprietatea publică a statului şi administrate de Romsilva.
 
Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier proprietate publică a  statului şi 22 de parcuri naţionale şi naturale.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase