Home » Natură » Imagini rare cu pangolinii giganţi, printre cele mai traficate animale. Solzii lor, o comoară pentru braconieri

Imagini rare cu pangolinii giganţi, printre cele mai traficate animale. Solzii lor, o comoară pentru braconieri

Imagini rare cu pangolinii giganţi, printre cele mai traficate animale. Solzii lor, o comoară pentru braconieri
Publicat: 16.02.2019
Cercetători de la o grădină zoologică din Marea Britanie au dat publicităţii, săptămâna aceasta, imagini cu pangolinii giganţi, considerate unele dintre cele mai traficate animale din întreaga lume.
Imaginile au fost înregistrate de o echipă a Chester Zoo, din Marea Britanie, şi surprind un pangolin gigant, precum şi un altul care cară în spate un pui din această specie. Pangolinii sunt animale cu gheare şi cozi puternice, precum şi solzi care le oferă o armură protectoare, potrivit Phys.

Prin aceste imagini, cercetătorii speră să sensibilizeze în legătură cu aceste specii nocturne, care trăiesc numai în Africa Ecuatorială şi care se află în pericol de dispariţie, fiind vânaţi ilegal pentru solzii şi carnea lor.

„Fără pangolini giganţi în grădini zoologice sau în parcurile de safari din întreaga lume, eforturile noastre de conservare trebuie să se axeze pe salvarea celor din sălbăticie”, a afirmat Stuart Nixon, cercetător şi conducătorul programelor pe zona Africii din cadrul Chester Zoo. Potrivit acestuia, lupta trebuie să fie împotriva „reţelelor criminale care valorifică doar pangolinii morţi, pentru a salva această specie şi a-i proteja bine în viitor”.
 
Imaginile au fost înregistrate de camere cu senzori de mişcare instalate de echipa lui în Ziwa Rhino Sanctuary din Uganda, în estul Africii, unde pangolinii giganţi, ameninţaţi de un braconaj în creştere, trăiesc alături de rinicerii protejaţi. 
 
În Africa există patru specii de pangolini, cei din imagini fiind giganţi. Un astfel de exemplar poate ajunge la o lungime de 1,5 m şi o greutate de 35 kg.
 
Animale protejate de lege din 2016, pangolinii sunt creaturi lipsite de dinţi, au limbi foarte lungi şi se hrănesc cu furnici. Sunt vânaţi pentru carnea lor, considerată foarte sănătoasă, precum şi pentru solzii bogaţi în cheratină, utilizată des în medicina tradiţională chineză pentru o serie de afecţiuni, precum artrită.
 
Anterior publicării acestor imagini, autorităţile malaeziene au anunţat că în urma unor razii au confiscat 30 de tone de solzi de pangolin şi au descoperit congelate 1.800 carcase de pangolini, alţi 572 de pangolini congelaţi integral, precum şi 61 de pangolini care traiau în cuşti. Este considerată cea mai importantă captură realizată până acum în Malaezia, valorând 2 milioane de dolari.
 
Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase