Home » Natură » Peste 200.000 de virusuri se ascund în oceanele Terrei

Peste 200.000 de virusuri se ascund în oceanele Terrei

Peste 200.000 de virusuri se ascund în oceanele Terrei
Publicat: 06.05.2019
Cercetătorii de la bordul unui singur vas au descoperit aproximativ 200.000 de specii de virusuri. Până de curând, numărul de specii de virusuri care au fost identificate se numărau la 15.000.
Un nou studiu oferă noi detalii cu privire la modul în care sunt distribuite virusurile marine în cadrul ecosistemului oceanic, notează Fox News. Virusurile există de la începuturile vieţii, dar nu sunt capabile să aibă aceleaşi procese biologice precum alte organisme. Spre exemplu, nu au capacitatea să se reproducă. În schimb, injectează celulele pe care le întâlnesc cu instrucţiuni genetice pentru a produce noi virusuri.
 
Indiferent de carcteristicile lor, virusurile joacă un rol foarte important în ecosistemele în care trăiesc. „Dat fiind faptul că sunt prezenţi în numere aşa mari, ei fac diferenţa”, a declarat Matthew Sullivan, microbiolog la Ohio State University şi autor al studiului citat.
 
Virusurile ocupă un loc important în ecosistemul oceanic, însă, nu ştim atât de multe despre ce fac în apele oceanelor. Pentru a afla mai multe despre virusurile oceanice, o echipă de cercetători s-a îmbarcat la bordul vas care a navigat în jurul celor doi poli ai planetei.
 
În timpul cercetării, oamenii de ştiinţă au aflat că curenţii oceanici nu sunt benefici pentru amestecarea diferitelor specii de virusuri. 
 
Această cercetare a relevat faptul că virusurile influenţează modul în care oceanele preiau dioxidul de carbon din aer în apă. „În ultimii 20 de ani, am învăţat că jumătate din oxigenul pe care îl respirăm vine de la organismele marine”, a declarat Matthew Sullivan, acesta a mai subliniat faptul că oceanele plantei absorb jumătate din dioxidul de carbon al planetei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Cercetătorii au descoperit un lac sub ocean. Cei care înoată acolo nu se mai întorc

Cel mai mare pericol pentru viaţă se găseşte în oceane. Descoperirea sumbră a cercetătorilor

Descoperire impresioantă sub Marea Barieră de Corali

Motivul surprinzător pentru care oceanele au absorbit mai mult carbon în ultimul deceniu

 

 
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase