Home » Natură » Imagini spectaculoase cu caprele negre din Munții Bucegi

Imagini spectaculoase cu caprele negre din Munții Bucegi

Imagini spectaculoase cu caprele negre din Munții Bucegi
Sursa foto: Romsilva Facebook
Publicat: 29.12.2020

Zeci de capre negre sunt monitorizate de specialiștii Parcului Natural Bucegi. Angajații rezervației administrate de Romsilva, ajutați de voluntari, fac în fiecare an evaluarea efectivelor de capre negre din aria protejată.

Specialiștii Parcului Natural Bucegi urmăresc animalele din rezervație, le numără și stabilesc dacă sunt sănătoase. Acțiunea de evaluare a efectivelor de capre negre se petrece de două ori pe an, în primăvară și spre finalul anului.

Angajații Romsilva sunt ajutați de voluntari și de experți de la alte instituții.

Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare

Potrivit Romsilva, caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura turmelor fiind schimbată în funcție de anotimp. De-a lungul anului, caprele se hrănesc cu măceșe alpine, muguri și vlăstari de foioase sau conifere, frunze de plante diferite, iar iarna consumă mușchi sau licheni.

Capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone inaccesibile altor specii

Având musculatura dezvoltată și copitele despicate, perfect adaptate zonei montane, capra neagră se poate deplasa cu ușurință în zone stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor, potrivit Mediafax.

Parcul Natural Bucegi este situat în centrul țării și are o suprafață de peste 32.000 de hectare, din care aproape 21.500 de hectare sunt păduri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase