Home » Natură » Imagini spectaculoase arată „Copacul vieții”, creat de un fenomen natural pe suprafața unui lac din Australia

Imagini spectaculoase arată „Copacul vieții”, creat de un fenomen natural pe suprafața unui lac din Australia

Imagini spectaculoase arată „Copacul vieții”, creat de un fenomen natural pe suprafața unui lac din Australia
Sursa foto: Derry Moroney Photography, Instagram
Publicat: 21.01.2021

Un fotograf amator care locuiește în New South Wales a surprins un fenomen natural spectaculos pe suprafața unui lac din apropiere.

Derry Moroney, fotograf amator, locuiește pe coasta de nord a statului australian New South Wales, în comunitatea Brooms Head. În ultimii trei ani, Moroney a fotografiat peisaje, animale și insecte. „Având plaje neatinse și Parcul Național Yuraygir în apropiere de locuința mea, chiar nu a trebuit să călătoresc foarte mult”, a spus Moroney.

În iulie 2020, Moroney a ajuns la lacul Cakora și a observat un fenomen natural inedit. Cu ajutorul dronei sale, fotograful a surprins imagini uimitoare cu peisajul creat de canalele de drenaj, asemănătoare ramurilor unui arbore, pe suprafața lacului Cakora.

Tiparele create de arborii de ceai aduc aminte de „copacul vieții”

„Arborii de ceai aflați de-a lungul malurilor colorează apa care se scurge în lac după o furtună puternică”, a explicat Moroney, adăugând că tiparele create aduc aminte de „copacul vieții”.

Fotograful a postat imaginile deosebite pe contul său de Instagram, iar reacțiile nu au întârziat să apară, peste 2.200 de oameni distribuind fotografiile și peste 230 de comentarii fiind înregistrate.

„La prima vedere, ai putea crede că imaginile nu sunt adevărate”, a mai spus Moroney.

O „operă de artă naturală și extraordinară”

Fotograful a mai explicat că a fost atât de uimit de tiparele spectaculoase formate pe suprafața apei, astfel că a încercat să se întoarcă după fiecare 14 zile pentru a surprinde noile forme, scriu The Guardian și ABC News.

Moroney a început să fotografieze lacul în urmă cu șase luni, după o perioadă foarte ploioasă. Imaginile au fost făcute după câteva zile de furtuni constante în regiune.

„Apa este îmbibată cu uleiurile arborilor de ceai, astfel apărând și nuanța maronie, iar apa care se revarsă din lac a creat această operă de artă naturală și extraordinară”, a mai spus fotograful.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Cum pot fi explicate imaginile în care o caracatiță pare că lovește intenționat un pește

Imagini în premieră arată cum face față o broască țestoasă la atacul unui rechin

Imagini rare din sălbăticie: Un astfel de atac între prădători nu a mai fost surprins de camere până acum

Noi imagini surprinse la Zona 51 stârnesc speculații. Obiectul misterios observat de un fotograf amator

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase