Home » D:News » Noi imagini surprinse la Zona 51 stârnesc speculații. Obiectul misterios observat de un fotograf amator

Noi imagini surprinse la Zona 51 stârnesc speculații. Obiectul misterios observat de un fotograf amator

Publicat: 11.01.2021
Noi imagini surprinse la Zona 51 stârnesc speculații. Obiectul misterios observat de un fotograf amator
Sursa foto: Gabe Zeifman

Pilotul și fotograful amator Gabriel Zeifman a surprins și în trecut imagini la Zona 51, cunoscută drept și Groom Lake, celebrul centru aerian pentru testare al Forțelor Aeriene americane.

Însă, noile fotografii făcute în ziua de Crăciun au stârnit din nou interesul pentru misterioasa zonă din deșertul Nevada.

Pe de-o parte, imaginile sunt foarte similare cu cele surprinse în trecut, însă acestea includ o perspectivă mai clară asupra unei structuri asemănătoare cu un hangar, cunoscut drept „adăpost pentru ascuns” (scoot-and-hide shelter), care pare să conține un obiect cu o formă ciudată.

Totodată, trebuie menționat faptul că Zeifman surprinde aceste imagini cu Zona 51 în timp ce se află la bordul avionului său Cessna 150 și zboară prin spațiul aerian atent controlat și monitorizat.

Lucrări constante la Hangar 19

Adăpostul din cazul de față de la Zona 51, care măsoară în jur de 36 metri lățime și 100 metri lungime, a mai fost identificat în trecut drept Hangar 19. Structura este situată de-a lungul unei piste care face legătura cu rampa de lansare principală a zonei. Un hangar a existat în acest loc de ani buni, aparent încă din anii 1980, însă prin anul 2005, completări substanțiale au fost făcute la punctele de nord și sud, în cele din urmă triplând lungimea structurii.

Apoi, în următorul an, structuri similare unor ziduri au fost adăugate pe fiecare latură. Astfel, noua configurație ascunde mai bine tot ceea ce se întâmplă în interior.

Obiectul misterios care se poate vedea în cele mai recente imagini de la Zona 51

Până în anul 2007, o platformă extinsă a fost adăugată la capătul sudic al structurii. Astfel, o navă aeriană poate ateriza pe pistă, poate intra în adăpost cu motorul pornit, iar apoi poate face o întoarcere completă și poate decola din adăpost, potrivit The Drive.

Cât despre ceea ce se poate vedea în cele mai recente imagini făcute de Zeifman, nu putem spune cu certitudine. La prima vedere, pare un obiect foarte alungit și ascuțit. Unii au speculat că se poate vedea și o carlingă. Așadar, ar putea fi vorba despre un obiect cu tehnologie „stealth” sau vehicul de test capabil să atingă viteze impresionante? Este cu siguranță posibil, însă în acest caz ar fi fost construit extrem de aproape de sol.

Ținând cont de asta, ar putea fi vorba despre un vehicul avariat? Cu siguranță, o avarie ar fi un motiv pentru depozitarea într-un astfel de adăpost până când vehiculul poate fi mutat în siguranță în alt loc, distrus sau folosit din nou.

Vă mai recomandăm să citiți și:

10 descoperiri incredibile despre viața extraterestră din anul 2020

Astronomii în căutare de viață extraterestră investighează un semnal radio de la o stea din apropiere

Astronomii cred că ar fi detectat emisii radio de la o lume extraterestră

Un fenomen ciudat de pe Europa ar putea dezvălui dacă viața extraterestră se ascunde sau nu în interior

Ioana Matei
Ioana Matei
Ioana s-a alăturat echipei Descopera.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase